Singlr

Fredagssinglr: Konvoj – Modern People

Konvoj. Foto: Magnifique-PR
Skrevet af Simon Freiesleben

Det dufter lifligt af sved og øvelokalebajere på første singleudspil fra danske Konvoj, som spiller herlig anarkistisk rock af den gamle skole krydret med gode desertrock-vibes.

Om Konvoj er opkaldt efter 1970’ernes kultklassiker Convoy eller ej vides ikke, men det ville på sin vis være ganske passende. For på bandets debutsingle, “Modern People”, hænger der en rastløs stemning af roadtripping-fremdrift, ballade og løssluppent fjolleri i luften, som ville passe ganske fint til en genindspilning af den gamle film.

Musikalsk er vi ude i helt klassisk rock af den gamle skole, som går fra 0-100 på få sekunder og derfra fastholder lytteren i et svingende groove, der leder tankerne i retning af de tidligere 90’eres stoner- og desertrock kørt gennem et filter, som har skruet noget op for tempoet og bringer lidt orientalske guitar-vibes i spil. Det er ikke raketvidenskab, men det fungerer, fordi det rammer reptilhjernen på den helt rigtige måde, så man hurtigt sidder og nikker med i takt til musikken.

Lyrikken er simpel, omend mildest talt kryptisk. Singleudspillet efterlader derfor ikke indtryk af, at et dybsindigt tekstunivers bliver bandets største trækplaster. Men i den genre, bandet bevæger sig i, så er det såmænd heller ikke en absolut nødvendighed. Det groover nemlig rigtig godt, og jeg kan sagtens se for mig, at Konvoj i liveformat kan få succes med deres hjemmeblandede cocktail af uptempo stoner-rock.

Som sagt er “Modern People” det første singleudspil fra bandet, og dermed også den første smagsprøve på debutpladen, Basher, som udkommer på streaming og som fysisk udgivelse til september via pladeselskabet WonderWhy, der også repræsenterer bands som Greta og Favor.

Konvoj består af trioen René Madsen, Casper Bartels og Morten Hoffmann, som ifølge pressematerialet skal have indspillet alle sangene på det kommende album i one-takes for at få en mere autentisk live-lyd frem i musikken. Derfor kan vi formentlig se frem til flere sange i samme stil som “Modern People” – forhåbentlig også på landets festivaler og mindre scener, når og hvis den slags igen bliver muligt.

Leave a Reply