Nyheder

Nyt Xela-album til oktober

Navnet John Twells siger nok de færreste ret meget, og hans kunstnernavn Xela hjælper muligvis ikke det store. Men hvis vi tilføjer navnet Khonnor, hjælper det måske lidt.

Ikke sådan at forstå, at John Twells alias Xela også er Khonnor. Men uden Twells havde Khonnor ikke været så stort et navn, som han er – i hvert fald ikke endnu.

For et par år siden mødte Twells nemlig helt tilfældigt Khonnor på en chatside, og så snart han havde hørt Khonnors musik, tilbød han ham en pladekontrakt. Og på den måde sikrede Twells sig, at der stod Type Records på den amerikanske teenagers debutplade Handwriting.

Type er nemlig Twells’ eget selskab, og det er også hér, han d. 2. oktober udsender sit tredje album under navnet Xela. Det får titlen The Dead Sea og er Twells’ første udgivelse siden 2004-albummet Tangled Wool. Tracklisten er komponeret således:

1. The Gate
2. Linseed
3. Drunk on Salt Water
4. Wet Bones
5. Creeping Flesh
6. Savage Ritual
7. A Floating Procession
8. Sinking Cadavers
9. Humid at Dusk
10. Watching a Light in the Distance
11. Briefly Seen
12. Never Going Home

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar