Nyheder

Gravenhurst hylder Burroughs

For tre år siden dukkede navnet Gravenhurst pludselig op rundt om på internettet. Grunden var, at det ellers så elektroniske label Warp havde skrevet kontrakt med det temmelig ubeskrevne blad Nick Talbot.

Albummet Flashlight Seasons fik en pæn modtagelse rundt omkring, og året efter udkom Fires in Distant Buildings.

Nu er Talbot og hans to bandkolleger så klar med endnu et Warp-album. Det kommer til at hedde Western Lands – ligesom en af William S. Burroughs romaner – og udkommer til september. Men allerede nu kan man høre et af numrene, “Farewell Farewell”, der er et cover af et Fairport Convention-nummer. Coverudgaven tyder på, at Gravenhurst har drejet sig lidt længere over mod den støj, som Talbot flirtede meget med inden Gravenhurst-tiden. Lyt her.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar