Plader

Death by Kite: Wave II EP

Death by Kite har lige nu gang i et ep-projekt, der i sidste ende kommer til at indeholde tre ep’er, der går under navnet Wave-trilogien. Med stramt spillet rock og udflydende eletronica er her anden del, Wave II.

Fire numre, 22 minutter, guitar- og synthbaseret indierock. Sådan kan man med få ord hurtigt opsummere Death by Kites seneste udspil. Et udspil, der bevæger sig længere væk fra den oprindelige flirten med støjrocken og videre til eletronica, med alt hvad det indebærer af tunge beats og store lydpytter, man kan drukne i.

Det med at drukne er dog ikke ment som noget negativt. Der er plads til at flyde i electronicaen, som på den tredje skæring “Times Like These”, hvor der bliver budt på dunkende beats, syngende synths, hviskende vokal og mørk mystik. Det er ret godt, og det er svært ikke at sidde og tappe lidt med foden.

Dog er der også blevet plads til den mere indierockede side af bandet, der dog lader sig inspirere af det elektroniske. Det er stort og flot, og Bjørn Alexanders karakteristiske vokal bærer ep’en igennem de fire numre, der er blevet plads til. De før så støjende guitarer har måtte vige førstepladsen i lydbilledet til fordel for eksperimenter med synth. Der er dog stadig plads til dem, de har bare fået en anden funktion og er gemt længere væk i lydbilledet end tidligere.

Da Wave I blev anmeldt her på Undertoner, kaldte Mads Jensen musikken for en lavalampe. Dog ikke på den 70’er-kitschede måde. Og det er helt rigtigt, det er ikke på den kitschede måde, men det er stadig ualmindelig godt ramt, for det er virkelig, hvad Death by Kite minder om. At de har lavet en plade med store lydflader, gør også, at man kommer i tanke om 70’ernes progbaroner og det, der hører til.

Og det virker godt, det gør det. Det er nogle flotte melodier, og et nummer som “Sleeptalk” er lige til et radiohit med det gode syng med-omkvæd om den dansende Olivia. Men det er ikke helt nok med bare ét hit. For selvom det som sagt er nogle gode melodier, mangler ep’en bid og kant. Det kan være, det kommer på den sidste ep. For Death by Kite har helt sikkert ingredienserne til at lave et hit. De mangler vist bare den hemmelige opskrift. Vi krydser fingre.

★★★★☆☆

Skriv et svar