Nyheder

Etiopisk inspireret hiphop fra Oh No

Oh No prøver nyt tøj og ny kultur. Foto: Dan Monick.
Oh No prøver nyt tøj og ny kultur. Foto: Dan Monick.

Oh No prøver nyt tøj og ny kultur. Foto: Dan Monick.

Ja, det er ikke ligefrem en smoking hot nyhed, men det er vist heller ikke en særlig udbredt nyhed. Vigtig er den dog. Madlibs bror, der går under navnet Oh No, udsender nemlig opfølgeren til Dr. No’s Oxperiment, der var en aldeles glimrende instrumental hiphop-plade sat sammen af tyrkiske og lebanesiske psych-samples.

Albummet kommer til at hedde Dr. No’s Ethiopium og kommer således i denne omgang til at bestå af etiopiske samples. Gode nyheder for alle, der ikke kunne få ørene væk fra lydsporet til “Broken Flowers”, som var stærkt præget af etiopisk jazz. Albummet udkommer på Stones Throw.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar