Nyheder

To nye ep’er fra Wildbirds & Peacedrums

Skrevet af Camilla Grausen

Wildbirds and PeacedrumsDuoen Wildbirds & Peacedrums, bestående af det svenske ægtepar Mariam Wallentin og Andreas Werliin, udgiver snart hele to nye vinyl-ep’er. Den første udgives den 10. maj og får titlen Retina. Omkring en måned senere udgiver duoen den anden ep, Iris, der ligesom sin søster indeholder fem numre.

Retina er med kor, formentlig Schola Cantorum Reykjavík Chamber Choir, som bandet turnerer med netop nu. På deres hjemmeside beskriver Wallentin og Werliin Retinas lyd som »våd og stor og dramatisk.« Iris har derimod olietønder og baslyd og skulle være mere tør og stille. Men bandet beskriver, at de to vinyludgivelser hører sammen.

Duoen er kendt for deres kraftfulde, nedbarberede udtryk, ofte kun med Mariam Wallentins sjælfulde, næsten primale sang og Andreas Werliins dramatiske trommespil. Sidste album fra parret var det meget roste album, The Snake, fra 2008.

Den 20. maj spiller duoen med kor under navnet Wildbirds & Peacedrums with Voices i Copenhagen Jazzhouse i København.

Som en forsmag på de kommende søskendeudgivelser har Wildbirds & Peacedrums offentliggjort en lille video, der kan ses her.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar