Nyheder

To nye ep’er fra Wildbirds & Peacedrums

Skrevet af Camilla Grausen

Wildbirds and PeacedrumsDuoen Wildbirds & Peacedrums, bestående af det svenske ægtepar Mariam Wallentin og Andreas Werliin, udgiver snart hele to nye vinyl-ep’er. Den første udgives den 10. maj og får titlen Retina. Omkring en måned senere udgiver duoen den anden ep, Iris, der ligesom sin søster indeholder fem numre.

Retina er med kor, formentlig Schola Cantorum Reykjavík Chamber Choir, som bandet turnerer med netop nu. På deres hjemmeside beskriver Wallentin og Werliin Retinas lyd som »våd og stor og dramatisk.« Iris har derimod olietønder og baslyd og skulle være mere tør og stille. Men bandet beskriver, at de to vinyludgivelser hører sammen.

Duoen er kendt for deres kraftfulde, nedbarberede udtryk, ofte kun med Mariam Wallentins sjælfulde, næsten primale sang og Andreas Werliins dramatiske trommespil. Sidste album fra parret var det meget roste album, The Snake, fra 2008.

Den 20. maj spiller duoen med kor under navnet Wildbirds & Peacedrums with Voices i Copenhagen Jazzhouse i København.

Som en forsmag på de kommende søskendeudgivelser har Wildbirds & Peacedrums offentliggjort en lille video, der kan ses her.

Skriv et svar