Nyheder

November-koncerter I: Annies animalske garagerocker ser fremtid i Morrissey

Fem koncertidéer til dig til første halvdel af november. Med kærlig hilsen fra Undertoner.

November er årets mandag, erklærede en Undertoner-skribent i en nyhed om en af denne måneds mest væsentlige koncertnavne. I skrivende grå og regnfulde stund giver jeg hende gerne ret. Og dog – for november er som regel en rigtig god koncertmåned med gang i de internationale turnéer og stadig længe til juleferiestilheden på spillestederne. Her følger fem gode koncertidéer til dig i første halvdel af måneden.

St. Vincent. Foto: RenataRaksha

St. Vincent er endelig koncertklar, nu hvor hun har fundet den rette hårfarve af mærket Ældre Kvindelig Engelsklærer. Foto: Renata Raksha

Amerikanerinden St. Vincent alias Annie Clark gør det godt igen efter aflysningen af sin koncert på årets NorthSide Festival. Hun giver sit danske publikum dobbelt op med koncert i Voxhall i Aarhus den 2. november og i Store Vega i København den 5. november. Det er længe ventede koncerter, da Annie Clark aldrig før har givet regulære spillestedskoncerter i Danmark solo. Sidste år gæstede hun Falconer Salen sammen med David Byrne på turné med fællesværket Love This Giant. St. Vincent har, siden den flotte 2007-debut, Marry Me, kun udviklet sig større og stærkere –ikke just fysisk, men rent musikalsk, og udgav i år sit selvbetitlede, fjerde album.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen fra 6.-16. november, som sædvanlig med programrækken Audio:Visuals, hvor film og livemusik forenes. Der loves »Årets animalske overload« (foruroligende!), når albumaktuelle svenske Wildbirds & Peacedrums står for musikken til den tempofyldte tyske naturfilm “Dragonflies with Birds and Snake” i Jazzhouse fredag den 7. november. Det er tilbage til naturen og musikkens grundelementer, rytme og stemme, med Wildbirds & Peacedrums’ trommeslager Andreas Werliin og sangerinden Mariam Wallentin, hvis vokal er kendt som en urkraft i sig selv. Mads Forsby fra bl.a. Frisk Frugt varmer op med sit nye trommesoloprojekt ILLDJINN, der står for første udgivelse på et nyt dansk undergrundsselskab. Det er i øvrigt værd at kigge i Audio:Visuals‘ øvrige program med spændende koncerter.

Jævnaldrende med den 27-årige californiske musiker Ty Segall, inklusive mig selv, kan nok få sved på panden ved sammenligning af egen produktivitet med Segalls. Den 60’er- og 70’er-inspirerede garagerocker har nu 10 soloalbum bag sig, foruden en længere række bands. Fredag den 7. november kan Ty Segall med band opleves live i Pumpehuset i København. Få en forsmag i form af “Thank God for Sinners”. Anmeldelse af koncerten kan læses dagen efter her på Undertoner.

De danske pionerer inden for ordløs ambient og electronica, Future 3, har ikke givet lyd fra sig siden 2001 med Like… Ikke før, stilheden gudskelov blev brudt i oktober med udgivelsen af With and Without. Future 3, som består af Anders Remmer (aka Dub Tractor), Thomas Knak (aka Opiate) og Jesper Skaaning (aka Acustic), optræder live i Koncerthusets Studie 2 på Amager den 8. november i anledning af deres fælles tilbagetog på musikscenen.

Søndag den 9. november indtages hovedstaden af britisk rocks store ronkedor Morrissey, der næppe behøver nogen egentlig introduktion. Sidst, den talentfulde 55-årige hidsigprop gæstede landet er tre år siden i Operaen. Denne gang bliver det Falconer Salen på Frederiksberg, der lægger scene til besøget fra Morrissey, som er aktuel med albummet World Peace Is None of Your Business. Hvis man er Morrissey-fan og har 600 kr. på lommen, er der indtil videre stadig mulighed for at købe billet.

Husk, at der hele tiden føjes flere koncerter, som vi godt tør love, er værd at gå til (af den ene eller anden grund) til Undertoners koncertkalender.

1 kommentar

Leave a Reply