Koncerter

Roskilde Festival ’11: Fastpoholmen, 26.06.11, Pavilion Junior

Skrevet af Daniel Niebuhr

Fastpoholmens koncert på Pavilion Junior var rar og vellydende, men desværre ikke så meget andet. Dertil var bandets musik for ensformig.

Fastpoholmen leverede en fin koncert, der dog led under numrenes ensidighed.

På Roskilde Festivals første dag var det tydeligt, at musikken, trods den udbredte kritik af programmet, stadig formåede at være et vigtigt samlingspunkt for den nu snart totalt fyldte festivalplads. Svenske Fastpoholmen var sat til at lukke Pavilion Junior søndag aften med en lektion i reggaemusikkens ABC.

»Vi vil have musik,« blev der råbt fra scenekanten, hvilket det brogede publikum kun kunne juble samtykkende med på. Og det fik de da også, samtidig med at der mellem numrene blev kommunikeret på både svensk og dansk fra de festglade artister på scenen til det mindst lige så festglade publikum.

Men lige så festglade og publikumsvenlige Fastpoholmen nu var, lige så forudsigeligt ensformig var musikken bag artisterne. Det tog det dansk-svenske ensemble fem sange, før de ikke byggede et nummer op fra bunden for derefter at skrue op for tempoet mod slutningen af sangen. Den eneste deciderede afvigelse, der også resulterede i aftenens højdepunkt, var ekstranummeret, der bød på en en skæv, lettere østeuropæisk klingende duet mellem de to vokalister i bandet.

»Har I det godt, Roskilde – vi har det i al fald godt,« ytrede Fastpoholmen undervejs, og det var netop det: Man havde det godt, men så heller ikke mere. Det hele blev lidt for feelgood-hyggeligt uden at give det sidste indspark, der kunne have skaffet koncerten en højere karakter.

★★★☆☆☆

Skriv et svar