Koncerter

Handsome Furs, 09.05.09, Lille Vega, København

Skrevet af Christian Klauber

Handsome Furs-ægteparret Dan Boeckner og Alexei Perry gæstede Lille Vega i en optræden, der på alle måder var på kanten. De leverede en ganske udmærket fest, der dog havde nogle helt centrale skønhedspletter.

Fotos: Sara Jeffries, LiveShot.dk

Efter Christian Birk havde hugget Handsome Furs’ seneste album Face Control til pindebrænde i sin anmeldelse, var det med bange anelser, at jeg fredag aften troppede op på Lille Vega for at høre, hvad det pelsklædte ægtepar kunne præstere foran et festlystent publikum.

Og lad mig bare med det samme konstatere, at der ikke var ret meget ’face control’ (i den Goffman’ske version) over Dan Boeckner og Alexei Perrys præstation. Ikke at det var dårligt, men de virkede simpelthen så skæve, høje eller fulde – eller alle tre dele på en gang – at deres energiudladninger, hvor reelle de så end var, strøg forbi min fatteramme i en helt anden tidszone. Deres manglende kontrol illustreredes dels ved, at Perry midt i koncerten styrtede hovedkuls på scenen, fordi hun partout skulle danse på et ben, dels at det så ud, som om Boeckner flere gange mindede sin kære kone om, at de altså havde »a show going on here« og forsøgte at få hende til at lande på jorden, selvom han selv slingrede rundt og lignede en, der kunne vælte hvert sekund og kun lige akkurat holdt sig på benene.

Og her er vi måske fremme ved et interessant aspekt ved koncerten. Jeg var ikke (pisse)fuld, og jeg skulle ikke i byen efter koncerten (jeg skulle anmelde, forstås). Og jeg er ved nærmere eftertanke ikke det mindste i tvivl om, at hvis jeg havde været bare en anelse mindre appelsinfri, end tilfældet var her til aften, så kunne det være blevet en fed koncert. For der var gang i den. Trommemaskine (der er blevet voldsomt populær, spørg bare Yeah Yeah Yeahs) og synthesizer kombineret med masser af frådende guitar skabte en electrorocket lyd, der nærmest råbte: »dans!« Men det virkede ikke helt på mig. Måske fordi det i længden var en anelse ensformigt og meget lidt sofistikeret.

Faktisk blev jeg først for alvor fanget, da Handsome Furs spillede deres ekstranummer, hvor medlemmer fra opvarmningsbandet Dag för Dag også kom på scenen (stor kredit til dem for at holde en bemærkelsesværdig gejst under opvarmningen, til trods for at der var cirka lige så mange mennesker, som der er isbjørne i den notorisk forladte grotte i Københavns Zoo). Mærkeligt nok indgik kun trommeslageren på nummeret, mens de to andre medlemmer af bandet bare hoppede rundt – hvilket understregede koncertens lidt ustrukturerede indtryk.

Trods den gode og intense afslutning på koncerten, hvor folk begyndte at danse en smule, var det faktisk også vanskeligt at vurdere, hvor meget de to hovedpersoner egentlig nåede deres publikum. Langt hovedparten af publikum syntes mere optaget af de to karakterers udskejelser på scenen end selve musikken, og generelt stod folk relativt stille. Sporadiske råb tydede dog på, at nogle rent faktisk blev indfanget, og fyren, der hoppede op på scenen for at redde trommemaskinen fra et sammenbrud, efter at der var røget en drink ud over den, og svingede vildt med sit håndklæde, inden han kylede det ud over folk, syntes uden tvivl, det var herrefedt. Og måske var det netop herrefedt. For folk klappede længe og insisterende efter ekstranummeret, men Handsome Furs kom – en smule overraskende – ikke ind igen. Og i betragtning af, hvordan især Perry strøede om sig med floskler om, at »dette her var det bedste show, evaaarrr,« virkede det faktisk en anelse arrogant.

For mit eget vedkommende gjaldt dog, at det ikke var særlig herrefedt. Men jeg tror, at Handsome Furs på den helt rigtige dag måske kunne have fået mig til at danse, men i går blev det ikke til ret meget mere end tappen med foden, og derfor får de også en karakter under middel. Skylden for det har deres optræden, der efter min smag var for påvirket og overgearet – især Perrys voldsomme følelsesudbrud og skraldlatter efter stort set alt, der blev sagt – men skulle man synes, at den slags er ægte, troværdigt og rock ’n’ roll på den fede måde, kan man tilføje et ekstra U på min regning.

★★½☆☆☆

Leave a Reply