Nyheder

Koda og Creative Commons inviterer til debat

Skrevet af Mia Ravn Bach

Vilkårene for måden, hvorpå vi forbruger musik, ændrer sig konstant, og der er mange delte meninger omkring, hvordan de ulovlige såvel som lovlige tiltag skal håndteres. Nu sætter Koda og Creative Commons emnet øverst på dagsordenen og inviterer til debataften i København og Århus.

De seneste år har internettet haft en voksende betydning for distribueringen af den kære musik. Vilkårene for måden, hvorpå vi forbruger musik, ændrer sig konstant, og der er mange delte meninger omkring, hvordan de ulovlige såvel som lovlige tiltag skal håndteres. Nu sætter Koda og Creative Commons emnet øverst på dagsordenen og inviterer til debataften i København og Århus.

Creative Commons er en nonprofit-organisation, hvis mission er at hjælpe kreative skabere, herunder komponister og sangskrivere, med at gøre fildeling på internettet til en fordel. Hermed prøver de at bygge bro mellem den tidligere og nye måde at høre og forbruge musik. Debataftenerne sætter fokus på, hvad man egentlig kan bruge Creative Commons-licens til, og om den fungerer. Gør de værktøjer, Crative Commons stiller til rådighed, overhovedet en forskel midt i tidens teknologiske fremskridt, og er det noget, kunstnere reelt kan tjene penge på?

Foruden Koda og Creative Commons’ tilstedeværelse, vil Dad Rocks!, Per Vers, Tone og Town Portal samt de progressive pladeselskaber Red Tape, Uhrlaut og Father Figure Records fungere som panel på aftenerne.

Datoerne for arrangementerne er:

Onsdag d. 7. marts – KODA, Landemærket 23-25, 1016 København K
Torsdag d. 8. marts – Promus, Vestre Allé 15, 8000 Århus C (indgang via Råbar)
Begge aftener kl. 19-22, fri entré.

Leave a Reply