Nyheder

November-koncerter II: Svaner skråler kongestore farrock-omkvæd under sort måne

Chorus Grant køber alle sine guitarer i velassorterede antikvariater. Foto: Esben Bøg-Jensen

Svært ved at komme op af sofaen og ud i novemberkulden? Her er fem koncertanbefalinger, der måske kan få dig ud ad døren.

Hvis du har brug for gode bud på koncerter, der kan få dig til at trodse den blæsende novemberkulde, der ellers har det med at skubbe dig dybt ned i sofaen, og i stedet tage ud i efterårsmørket og besøge et af landets spillesteder, er du kommet til det rette sted. Vi begynder i Jylland.

Islandske Snævar Njáll Albertsson, som du måske kender fra Mimas, besøger i dagene 20.-22. november henholdsvis Pitstop i Kolding, Huset i Aalborg og Bygningen i Vejle. Det sker under navnet Dad Rocks!, der tidligere på året udgav sit andet album, Year of the Flesh, hvis flotte og rigt instrumenterede folkpop-sange formentlig vil gøre sig godt live.

Store Vega lægger søndag den 23. november scene til det eksperimenterende rockband Swans, der siden comebacket i 2010, efter 14 års pause, har udgivet tre vitale plader. Den seneste, To Be Kind, kvitterede vi for med hele seks U’er og beskrev som en »udmattende, foruroligende og tidskrævende« lytteoplevelse, der vil belønne den tålmodige lytter med »ekstatisk eufori, ren katarsis og transcenderende åndelig hengivenhed«. Forhåbentlig venter samme oplevelse under koncerten på Enghavevej.

Chorus Grant køber alle sine guitarer i velassorterede antikvariater. Foto: Esben Bøg-Jensen

Chorus Grant køber alle sine guitarer i velassorterede antikvariater. Foto: Esben Bøg-Jensen

Måske du på sidste års Roskilde Festival så en langhåret fyr med kasket og solbriller forkæle publikum med en parade af fængende garagerock-perler? Fyren hedder Kyle Thomas, kalder sig King Tuff og vender tilbage til Danmark tirsdag den 25. november, hvor han optræder på Loppen. King Tuff har netop udgivet Black Moon Spell, som manden selv hævder vil blive elsket af »Punx, Squares, Skaters, Farmers, Bartenders, Grandparents, Stoners, Carpenters, Hobos, Heshers, Babes, Babies, Plumbers, Strippers, Art Teachers, Teenagers, Townies, Moms, Dads, Truck Drivers, and Witches«. Kort sagt: Alle der kan lide catchy rock.

Årets RECession Festival løber at stablen 28.-29. november. På førstedagen har den aarhusianske festival en enkelt afstikker i København, når darkpop-bandet Behind Seven Mountains står på scenen i Huset-KBH. Ellers foregår koncerterne på Radar eller Headquarters i Aarhus. Fra årets program er det især værd at bemærke Turquoise Suns udforskende psych/electro-rock, svenske Hey Elbows drømmepop og de danske postpunkere i Foreign Resort.

Vi afrunder denne omgang anbefalinger i Albertslund, hvor Chorus Grant den 29. november vil spille enkel, men nærværende americana for de fremmødte på Forbrændingen. Perfekt efterårsmusik, der også kan nydes hjemme i form af Chorus Grants nærværende album Space.

Grundet serverflytning har vi pt. tekniske problemer med koncertkalenderen, men vi arbejder på snarest muligt at løse det og igen kunne opdatere kalenderen.

Leave a Reply