Nyheder

Roskildes spilleplan er færdig!

Foto: Claus Bjørn Larsen/ROCKPHOTO
Skrevet af Camilla Grausen

Den endelige spilleplan for Roskilde Festival 2012 er klar. Hvornår spiller The Cure? Kan man både nå at køre Malk de Koijn og Santigold? Og bliver det virkelig Björk, der lukker det hele? Få svarene her.

Foto: Claus Bjørn Larsen/ROCKPHOTO

Så er den her! Spilleplanen for Roskilde Festival 2012 er omsider klar, og du kan begynde at krydse af og arrangere løbeplaner for at nå fra koncerten med dit yndlingsband til koncerten med dit næsten-yndlingsband (husk vanddepoter undervejs).

Den endelige spilleplan afslører blandt andet, at legendariske The Cure indtager Orange Scene torsdag den 5. juli kl. 21, hvor det unge hiphopstjerneskud Wiz Khalifa har været i gang med ”Black and Yellow”-festen en halv time på Arena.

Fredag aften er det Jack White, der overtager Orange Scene med sit nye soloalbum Blunderbuss, for senere at give scenen videre til nattefest med Malk de Koijn kl. 01. Så skulle der være plads til alle i modsætning til Malk de Koijns genforeningskoncert på et meget, proppet Arena for to år siden.

Efter sidste års koncert i Lille Vega, kan tUnE-yArDs‘ optræden på årets festival nok godt kaldes en af Undertoner-redaktionens mest ventede koncerter. Hun indtager Odeon lørdag kl. 17. Senere samme aften spiller electropopbandet M83 med kæmpehittet “Midnight City” op på Arena, inden Bruce Springsteen & the E Street Band går på Orange kl. 21 – der er goood tid sat af til The Boss, så der er tid til at få valuta for pengene, inden natten afrundes med Mew på Orange Scene kl. 01.30. Mew har ofte givet sene eller meget sene koncerter på Roskilde, og den tradition holdes der fast ved.

Den sidste aftens fester kan muligvis kulminere til den super coole Santigold og hendes genremiks på Arena søndag kl. 20.30, inden Björk som ventet rydder programmet kl. 22 og afslutter det hele, ligesom hun gjorde i 2004. Björk har ellers aflyst flere festivaler op til Roskilde pga. sygdom på stemmebåndet, men hun vurderer, at hun bliver klar til Roskilde. Vi må i den grad håbe, at det holder, og at hun med sit nyeste værk Biophilia kan levere en koncert, der er bare nær så storslået som i 2004 eller som sidst, hun gav koncert på Roskilde i silende regn i 2007.

Og så er der jo selvfølgelig også programmet for opvarmningsdagene fra søndag den 1. juli til onsdag den 4. at tjekke ud, hvor bl.a. Ulige Numre, Dig & Mig, Nelson Can og Kúra kan opleves. I år foregår opvarmningskoncerterne på ikke bare en, men to scener.

Du kan også varme op til årets Roskilde Festival med at opfriske minder fra sidste års koncerter med anmeldelser fra Undertoners omfattende dækning. Også i år er Undertoner massivt repræsenteret på Roskilde, så glæd dig til musikguides op til festivalen og masser af anmeldelser hele ugen igennem.

Og sæt så de krydser i Roskildes program her.

Leave a Reply