Nyheder

Fanø Free Folk Festival føjer en håndfuld nye navne til plakaten

Fanø Free Folk Festival har i dag føjet fem nye navne til årets festival – herunder den tyske guitarrist Steffen Basho-Jungans, der var en drivkraft på den alternative folk-scene i det tidligere DDR.


Kald gerne Fanø for udkantsdanmark, men det sætter dog ikke en stopper for aktiviteten hos arrangørerne af Fanø Free Folk Festival. I dag har festivalen annonceret fem nye navne til den relativt nye folk-festival.

I dagens annoncering finder vi blandt andet musik fra vores to nabolande i henholdsvis det tyske og svenske.
Den tyske guitarist Steffen Basho-Jungans er føjet til programmet. Han bliver i dag betegnet som en arvtager for den gamle Takoma Records-lyd. Jungans har også verdenshistorie i sit bagkatalog, da han markerede sig som en drivkraft på den alternative folk-scene i det tidligere DDR.

Svenske I Underlandet gæster også festivalen på den lille vestjyske ø. I Underlandet er en duo bestående af violinist Anna Cochrane og pianist Erik Dahl. De tager den gamle svenske spillemandstradition op, hvor musikken blandt andet er bygget på barok-klang og skarpe og spændende improvisationer, der giver associationer til den svenske sommeridyl.

De tre resterende navne er danske, og der er tale om de aarhusianske syrerockere Tales of Murder and Dust samt duoen i Global Guaranty Orchestra, der mestrer et spændende, ambient lydunivers. Sidste nye navn på plakaten er ungarsk/danske Kamilla Kovacs, som blander skramlet blues med østeuropæiske skalaer og stemninger.

Festivalen løber af stablen fra den 23. til 25. august, og flere navne offentliggøres løbende til programmet, der nu tæller 10 navne:

Leave a Reply