Nyheder

Juni-koncerter I: Bob i 100% silke og Sufien i cardigan spiller Gran Turismo i himlen

Skrevet af Camilla Grausen

En ny måned er begyndt, og det betyder nye koncerter. Læs Undertoners anbefalinger til første del af juni lige her.

Juni er over os, eksaminer er over os, Distortion er over os, og snart er NorthSide og Roskilde over os. Men inden vi når helt dertil, er der lækre koncerter at kaste sig over på diverse spillesteder – og okay, også lidt på Distortion. Beklager, Jylland, du får din tid snart, men i den første halvdel af juni er hovedstaden altså the place to be.

Bob Hunds Thomas Öberg klædt som Napoleon med maske. Vel nok det mest naturlige i verden.

Tak gud, vovsen er atter i Danmark. Thomas Öberg og vennerne i skånske Bob Hund giver igen koncert i København. Det er også lidt over et år siden sidst, og det er jo nærmest for længe. Særligt pga. den skrupskøre, maskeklædte filur Öberg i front, er Bob Hund et band, der giver koncertoplevelser i topklasse – det er medrivende, det er festligt, og alt kan ske. Deres skæve, skånske, punkede og drømmende rock har siden 90’erne sikret dem en solid skandinavisk fanskare. Bob Hund udgav for nylig Låter som miljarder, som Undertoners Lasse Dahl Langbak ikke fandt helt færdigbagt eller så vellykket som sidste års Det överexponerade gömstället. Sætlisterne fra denne tour afslører dog, at Öberg og co. spiller en god blanding af nye og ældre numre. Forvent f.eks. ”Tralala lilla molntuss, kom hit skall du få en puss”, ”Allt på ett kort ” og ”Nu är det väl revolution på gång?” Det sker i aften, fredag den 1. juni, i Pumpehuset, og du kan stadig nå at sikre dig billet. Opvarmningen står svenske Terrible Feelings og danske The Telenovelas for.

Ud fra den generelle mediedækning, og for de lokales vedkommende: den generelle larm, har de fleste nok opdaget, at gadefestivalen Distortion er i fuld gang. Livemusik er kun en mindre del af repertoiret, men lørdag aften, den 2. juni, rådes der bod på det, når festivalens final party foregår på Refshaleøen. Især scenen med bands fra Los Angeles-pladeselskabet 100% Silk skal besøges. Her spiller LA Vampires, som er Amanda Browns »radical one-woman wave of dazed, lo-fi goth pop«, som hun kalder det. Brown udgjorde tidligere den ene halvdel af Pocahaunted, indtil den anden halvdel, Bethany Cosentino, smuttede for at danne Best Coast. Siden da har Brown samarbejdet med bl.a. Zola Jesus på et minialbum og lydkollage-kunstneren Matrix Metals på So Unreal. På scenen optræder også Maria Minerva, estiskfødte Maria Juur, der sidste år udgav albummet Cabaret Cixous med sfærisk og syret pop og bl.a. et cover af Abbas ”Honey Honey”. Oplev også Itals psykedeliske trance samt den San Fransisco-baserede musiker, dj og trommeslager, der går under navnet Magic Touch. Blandt samme aftens danske navne, findes electronicamusikeren Nick Kold Eriksen alias Taragana Pyjarama. Han kaldte sig tidligere Eim Ick og optrådte bl.a. på Pavilion Junior på Roskilde Festival 2010 med en flot koncert, der både var sværmerisk og dansabel.

Med det meget roste 2010-album A Sufi and a Killer, slog Gonjasufi igennem med en sjældent hørt blanding af triphop, psykedelisk rock, hiphop og… yoga. KB18 i den københavnske kødby har gjort et scoop og hyret ham til at spille fredag den 8. juni. Her kommer sufien til landet med sin nye ep MU.ZZ.LE i bagagen. På det nye udspil har hans musik drejet sig i en lidt mere blues’et retning, som Undertoners Jakob Bom synes er yderst vellykket og spændende, og tager det som et tegn på, at Gonjasufi er ved at afsøge nye musikalske veje, og konkluderer: »det er bestemt en rejse, som jeg godt kunne tænke mig at tage med på.« Det er der nu mulighed for på KB18.

Fredag den 8. kan du også vælge storstilet pop fra The Cardigans til Fredagsrock i Tivoli, og nyde Nina Perssons stemme og måske søde minder fra slutningen af 90’erne. I lighed med en række andre store bands for tiden, vil de svenske popstjerner nemlig optræde med en konceptkoncert, hvor de spiller et af deres største album fra start til slut. Det gælder succesalbummet Gran Turismo fra 1998, der nok især huskes for ”Erase/Rewind” og ”My Favourite Game” – ikke mindst pga. Jonas Åkerlunds video. Men det gemmer også på mange måske mere glemte perler som ”Hanging Around”. Siden 2007 har The Cardigans holdt pause, mens bl.a. Persson har arbejdet med det vellykkede soloprojekt A Camp, men i år er de atter samlet. Bandet spiller kun syv koncerter i år, bl.a. i Japan og Rusland. Og så altså denne ene danske koncert i den gamle have i København 8. juni.

Verden har fundet sit mæthedspunkt for bandnavne med Bear (Grizzly Bear, Bear Quartet, Panda Bear, Deer Bear etc.), men et af dem, der er værd at bide mærke i, er Bear in Heaven. Electrorock-trioen er oprindeligt fra Alabama, men har nu base i Brooklyn, hvorfra de brød igennem med Beast Rest Forth Mouth i 2009 – også Undertoners Signe Palsøe var begejstret for pladen og kastede 5 U’er efter den. Bjørnebandet har netop udgivet opfølgeren, I Love You, It’s Cool, der forud for udgivelsen blev streamet fra bandets hjemmeside i en meeeeget langstrakt udgave, der varede hele 2700 timer. Hør, om numrene ikke lyder bedre i deres rigtige, u-udstrakte udgaver, torsdag den 14. juni i Lille Vega i København.

Hold som altid øje med Undertoners koncertkalender for flere liveanbefalinger.

Leave a Reply