Nyheder

Februar-koncerter II: William forlader træskibet og springer tilbage på land med diamanter

Vi har fundet en håndfuld koncerter, vi særligt vil anbefale, du tager til i anden halvdel af februar. Læs Undertoners udvalgte anbefalinger her.

I anden halvdel af februar har de danske spillesteder mange spændende navne på programmet. Vi har fundet en håndfuld, vi især gerne vil anbefale.

12179450446_97521593f3_b

Guitarist William Tyler underholder altid med en god lystfiskerhistorie under sine koncerter.

Wooden Shjips udsyrede spacerock og verdensfjerne sceneoptræden er måske ikke det, et weekendtræt korpus hungrer mest efter. Men hvis californierne leverer samme vare som ved sidste danske koncert i Pumpehuset i december, burde valget mellem at se næste afsnit af “Arvingerne” henslængt i sofaen eller at »følge med strømmen af groovy rytmer, intense droneflader og masser af flangerpedal« være nemt. Wooden Shjips, hvis seneste plade, Back to Land, vi kvitterede for med hele fem en halv U’er, spiller på Radar i Aarhus søndag den 16. februar.

Vi gav albummet fem U’er og placerede det på tredjepladsen på vores årsliste for musikåret 2013. Pladen hedder Engravings og er udgivet under navnet Forest Swords. Anmelder Niklas Kiær skrev om Forest Swords’ organiske electronica: »Som et arkæologisk fund uden nogen mulig datering. Indgraveringer, der fortæller om en stammekultur fra en svunden tid, om elementernes historie og naturens myter. Ærefrygtige fortællinger på et af oldtidens tabte sprog. Uoversætteligt, men smukt.« Matt Barnes, manden bag Forest Swords, kan opleves på Voxhall fredag den 21. februar og dagen efter på Jazzhouse i hovedstaden.

På den anden side af weekenden, mandag den 24. februar, kan du opleve William Tyler, som blandt andet har spillet med Lambchop, Bonnie ’Prince’ Billy og Silver Jews. Tyler, der anses for en teknisk dygtig og musikalsk kreativ guitarist, har udgivet to soloplader med varm, imødekommende fingerspil fra sydstaterne. Nashville-guitaristen kan du høre på Vegas Ideal Bar.

To dage senere er det værd at møde op på samme spillested, hvor Jordan Lees folk-projekt Mutual Benefit er på programmet. Om Jordan Lee kommer alene, eller om han får samlet en flok musikere til at akkompagnere sin skrøbelige stemme, er efter sigende ikke helt til at vide. Men de drømmende folk-sange, som udgør debut-ep’en Love’s Crushing Diamond, vil uagtet Mutual Benefits størrelse skabe en intim stemning på Ideal Bar onsdag aften den 26. februar.

Samme aften takker Efterklang af efter lang og tro tjeneste på den danske musikscene. 10 år efter udgivelsen af debut-ep’en Springer giver de afskedskoncert i koncertsalen Alsion i Sønderborg i selskab med Sønderjyllands Symfoniorkester. Koncerten er – ikke overraskende – udsolgt.

Se flere udvalgte koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply