Nyheder

Juli-koncerter: Grim ungdom springer rundt i smuk byhave

Undertoners anbefalinger til koncertoplevelser i den resterende del af juli tager dig bl.a. forbi en byhave, en skatepark og en forlystelseshave.

Sommertid er lig med lukketid på de danske spillesteder. Heldigvis kan koncerthungrende sjæle få stillet deres sult efter livemusik i Pumpehusets byhave. I løbet af sommeren arrangerer spillestedet i Studiestræde en lang række gratiskoncerter. Fredag den 17. juli står det psykedeliske kulturgartneri Spring bag programmet, som byder på Lorenzo Woodrose, F.M.K. og digteren Maja Fox. Woodrose behøver næppe nogen nærmere præsentation. F.M.K., der står for Fuck Marry Kill og tæller medlemmer fra Nelson Can og Cherry Overdrive, spiller punket garagerock. Dagen efter står i støjrockens tegn, når de to danske bands Death Valley Sleepers og Catch the Breeze optræder i byhaven. Catch the Breeze har som erklæret mål at bringe støjen tilbage i dansk rock. Første forsøg på dét, en selvbetitlet ep, resulterede i flere iørefaldende sange, som lovede godt for kommende udgivelser med det nye, men dog rutinerede band (trioen har tidligere spillet sammen i Yellowish). Pumpehuset afholder mange flere koncerter i sin byhave. Se det fulde program her.

Belle_and_Sebastian_British_Band

Belle & Sebastian kan ikke vente med at komme i Tivoli og forsøger at slå tiden ihjel med kabaler og læsning.

I juli skal musikken hovedsageligt opleves på en festival. Og der er flere spændende festivaller i de kommende par uger. I weekenden den 24.-26. juli er der atter free folk festival på Fanø. Festivalen er allerede udsolgt. Det samme er en anden musikfestival på en ø, Sejrø Festival, der tager imod indsejlende gæster fra den 30. juli.

Der er dog stadig billetter til både Trailerpark Festival og Danmarks Grimmeste Festival, som begge foregår fra torsdag den 30. juli til lørdag den 1. august. Trailerpark Festival har dog kun endagsbilletter tilbage på lager. Både Trailerpark Festival og Danmarks Grimmeste Festival kan i år byde på markante nye, danske navne som Cancer, Rangleklods og Karl William. Trailerpark Festival er derimod ene om at præsentere Lust for Youth, der under den netop afholdte Roskilde Festival desværre ikke formåede at give publikum en dansefest. Forhåbentlig kommer synthpop-trioen op i et højere gear til festivalen ved Copenhagen Skatepark. På Danmarks Grimmeste Festival er det værd at fremhæve det albumaktuelle garagerock-band Palma Violets, der i 2013 vandt NMEs pris som årets nye band, og den canadiske doom soul-solist Cold Specks, der sidste år udgav sin anden plade Neuroplasticity. Dette album kvitterede vi her på Undertoner med 4,5 U og kaldte et nært album på grund af dets ”overraskende og urene lyde”.

Spillestedet for sidste anbefaling i denne omgang er plænen i Tivoli. Fredag den 31. juli gæster Belle & Sebastian den gamle forlystelseshave. Det skotske orkester udgav tidligere på året sit 9. album, Girls in Peacetime Want to Dance. Pladetitlen var desværre mere opløftende end pladens sange, men mon ikke Stuart Murdoch og co. aktiverer deres store bagkatalog og gør en tur i Tivoli til en fornøjelig affære.

Find flere gode koncertoplevelser i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply