Nyheder

December-koncerter I: Sen aftentur med Juniors and og Kate-drengen

Fokus på en håndfuld nøje udvalgte koncerter i første halvdel af december.

At dømme efter butiksgadernes granguirlander, Nettos brunkageudvalg og i øvrigt også kalenderen, så er det blevet december. Julehitkoncerter og Messias-opførelser må du finde andetsteds, men lidt live instrumentalrock, electropop, indierock m.m. anbefaler vi dig gerne her i første halvdel af december.

Der er mørk postrock på programmet torsdag den 3. december på Loppen i København og fredag den 4. december på 1000Fryd i Aalborg, når Nadja og Late Night Venture kommer forbi. Det er ikke lige til at gætte, men denne “Nadja” er en canadisk duo bestående af Aidan Baker og Leah Buckareff. Til daglig bor de i Berlin, og sammen spiller de tung postrock med elementer af ambient doom og shoegazer. Late Night Venture er derimod et dansk orkester, som debuterede tilbage i 2006. Undertoner har senest anmeldt bandet for tre år siden, hvor deres Pioneers of Spaceflight scorede 4,5 U’er hos Simon Lundsgaard. I år har Late Night Venture fået en ny guitarist med om bord, og i oktober udsendte de albummet Tychonians.

Den buksedragt bla bla Albert Hammond Jr. Foto: Jason McDonald

Resten af The Strokes forbød Albert Hammond Jr. at have sin julebuksedragt på på scenen. Men nu hvor Albert er solo, kan de ikke stoppe ham. Foto: Jason McDonald

Det er ikke kun Julian Casablancas, der administrerer en solokarriere ved siden af The Strokes. Også newyorkerbandets guitarist Albert Hammond Jr. præsterede soloplader i hhv. 2006 og 2008, som – efter en tur på rehab og sådan – er blevet fulgt op af hans tredje soloudgivelse, Momentary Masters, i sommer. Hvilket band, den 35-årige Hammond Jr. normalt slår sine folder i, kan helt bestemt godt høres på solomaterialet – og det er ment som en ros! Søndag den 6. december giver han koncert i Amager Bio.

Den forgangne sommer bød også på et nyt soloalbum fra en anden amerikansk guitarist, som vi nok bedst kender fra anden bandsammenhæng. Real Estates Matt Mondanile udsendte nemlig sit femte album som Ducktails. Albummets titel er St. Catherine, og det er en opfølger til The Flower Lane med mere af Mondaniles tilbagelænede lag-på-lag-pop. Mondanile har allerede udsendt nyt efter St. Catherine, nemlig nummeret ”Don’t Want to Let You Know” med en tilhørende video, hvor han stener lidt rundt i gaderne i den schweiziske by St. Gallen. Torsdag den 10. december kan Ducktails opleves live på Loppen.

»Faren ved Skou Andersens univers er, at det indimellem tenderer en slags referat om “Byfornyelsen” af Enhedslistens gruppemøde i Albertslund refereret klokken 04 af suppleant Leif Mogensen på Bobi Bar. Men jeg synes altså, det er charmerende og fedt.« Sådan skrev forfatteren og Undertoner-anmelderen Jens Blendstrup om Morten Skou Andersen og de mennesker han normalt sammenligner sig meds album Varme hænder koldt hjerte i 2012 og gav fem U’er. Hvordan det egentlig lyder, kan man opleve på Headquarters i Aarhus den 11. december, hvor Skou og co. gæster spillestedet sammen med det psykedeliske, dansksprogede rockband Elevatorfører.

Søndag den 13. december er der australsk-svensk electropop i Lille Vega. Det er sådan lidt The Knife-møder-Heim, når Kate Boy omsider er ude med debutalbummet One og giver koncert i København. Bag navnet finder man australske Kate Akhurst og svenske Markus Dextegen, som for et par år siden gjorde sig positivt bemærket med singlen ”Northern Lights”, men siden hørte man ikke mere til dem. Før nu, altså. Hør Kate Boy anno 2015 på “Higher”.

Se masser af andre decemberkoncerter, som godt kan tåle en anbefaling, i Undertoners koncertkalender.

1 kommentar

  • NB. Koncerten i Vega med Kate Boy er blevet flyttet til den 9. april 2016.
    Camilla / undertoner

Leave a Reply