Nyheder

December-koncerter II: Droner skinner på nobody gennem dør nr. 13

Koncertanbefalinger til dagene op til jul.

Dagene inden og efter jul byder som vanligt ikke på mange koncertmuligheder. En smule sker der dog, og Undertoner har her fundet nogle koncerter, vi anbefaler dig at tage til, inden du sætter dig til rette ved julebordet sammen med din familie.

Koncertåret i Osramhuset på Nørrebro lukker ned med en på papiret spraglet koncertaften. Hele fire navne er på plakaten torsdag den 17. december. Schweiziske Klaus Johann Grobe sørger for tysksproget og dansevenlig kraut-funk, mens landsmanden Fai Baba giver publikum musik inden for genrer som bl.a. monster boogie og toxic folk. Konform musik er heller ikke just det, Nobody byder på. Nobody er et Kim Las’ projekt, der også tæller Jannis Noya Makrigiannis (Choir of Young Believers), Oliver Hoiness (Skammens Vogn) og Rasmus Valldorf (Glass), og de skaber sammen eftertænksomme synthpopsange med croonende vokal. Hør nummeret “Customers”Endelig giver Shiny Darkly, der debuterede sidste år med den fine postpunkplade Little Earth aftenen et mørkrandet skær. 

Lust for Youths højeste ønske til jul er et nyt spisebord.

Lust for Youths højeste ønske til jul er et nyt spisebord.

Samme aften er det også muligt at høre et af årets bedste danske bands live. Altså hvis du kan tiltuske dig en billet til den udsolgte koncert. Communions er helt fortjent nomineret til en Steppeulv i kategorien Årets sang for shoegaze-pop-ørehængeren “Forget It’s a Dream”. Og mon ikke også flere medier har Communions højt placeret på listen over årets album, selvom det ret beset var en EP, de fire unge mænd udgav tidligere i år. Hør Communions på Jazzhouse torsdag den 17. december.

Næste anbefaling er også en koncert med et dansk band. Dør nr. 13, der er opkaldt efter en tidligere makaber forlystelse i Tivoli, spiller fængede psychrock på dansk. Tag med “På trip”, når bandet giver koncert i Drone på Nørrebro lørdag den 19. december sammen med den danske folkduo Double Moon Mirage.

Lust for Youths plade International fra 2014 var ifølge Undertoners Perry MacLeod Jensen et »stærkt og overbevisende album«. I september fulgte synthpoptrioen op med den over syv minutter lange single “Better Looking Brother”. Den vil du garanteret kunne høre live, inden du drager hjem til jul. Lust for Youth spiller i Jazzhouse tirsdag den 22. december.

Se flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply