Singlr

Fredagssinglr: Jade Bird – I get no Joy

Foto: PR
Skrevet af Bitten Kjærgaard

Kvindernes Internationale Kampdag synges ind med et nummer af den kaliber, der bliver siddende på hjernen resten af dagen. Så er I advaret.

Vi kører fredagen ind med noget af en pop-banger. Fænomenet hedder Jade Bird, er 21 år og britisk, og har taget meget af verden med storm. Her i landet har hun blandt andet været i rotation på DR P3. Så kan det godt være, at vi her på Undertoner skal forestille at være lidt mere undergrund end P3, men ” I Get No Joy” er altså et velskruet nummer fra en ny og stærk kvindelig stemme. Det skal fejres her på 8. marts. Skål!

Hvad er det så, hende Jade Bird kan? Det er især noget med sammensætningen af melodien og hendes hæse, lidt rå stemme. Det er popsødme kombineret med folkautenticitet og så krydret med lidt fandenivoldskhed. Undertegnede er ikke normalt den store poptøs, men Jade Birds bud rammer altså lige ned i min søgen på den uforglemmelige melodi. Den man bare husker, og har lyst til at høre igen. Det er svært ikke med det samme at skråååle med, og hvad mere kan man egentlig ønske sig på en frejdig forårsfredag.

Vi glæder os til Jade Birds album, som udkommer 19. april.

God kampdag!

Leave a Reply