Singlr

Fredagssinglr: Upper Wilds – Love Song #3

Foto: Andrew Notsch
Skrevet af Daniel Niebuhr

Dan Friel og resten af Upper Wilds varsler nye astrale udflugter på deres tredje fuldlængdeudgivelse. Singleforløberen “Love Song #3” er et ganske ufarligt spring udi den klassiske fuzzrock, som trioen praktiserer, men ikke desto mindre er det med volumeknappen skruet godt op og et slutprodukt, som burde tiltale selv de mest garvede rockister.

Hvis der er én ting, Dan Friel har talent for, så er det bombastiske, nærmest trommehindesprængende lydkulisser. Synthmelodierne, der udgør størstedelen af hans egne soloproduktioner, føles til tider som savklinger mod galvaniseret stål i et kakofonisk støjocean, som bestemt ikke er for lydfølsomme sjæle. Det har ikke overraskende landet ham plads som fast inventar på noise-glade Thrill Jockey, som også hurtigt kastede sig over Friels sideprojekt Upper Wilds.

Som intiativtager til (og frontmand for) Upper Wilds har Friel imidlertid byttet sit elektroniske setup ud med den sekstrengede og en håndfuld fuzzpedaler, og på trioens to foregående udgivelser, Guitar Module 2017 og Mars, ligger bandets fokus på klassiske, ligefremme rockkompositioner med et volumeniveau stadigt placeret i den høje ende af skalaen.

Formularen gentager Upper Wilds således på deres kommende skive, der med titlen Venus også fortsætter den intrastellare tematik. Venus består af 10 nummererede (og uopfindsomt betitlede) kærlighedssange, hvoraf den tredje netop har set dagens lys. “Love Song #3” er i modsætning til sin singleforgænger “Love Song #2” – der bød på en hurtig, aggressiv, garagepunket omgang á la Valient Thorr – en mere letfordøjelig sag med shuffletrommer og treakkordstrukturer. Friel, der benytter det meste af sin taletid på at synge om jagten på nye konstellationer, får også sendt et enkelt skud blippende synthsammensurium af sted, selvom nummeret i sin helhed fremstår ganske ufarligt.

På dén måde spænder Upper Wilds nogenlunde bredt i rockspektret, og “Love Song #3” såvel som Venus burde vække interesse, uanset om man eksempelvis i forvejen kan lide bands som Misson to Burma eller Japandroids.

——————————-

“Love Song #3” er udgivet 12. maj, mens Venus udkommer 23. juli via Thrill Jockey.

Leave a Reply