Nyheder

Lyd+Litteratur-festival starter i morgen

Oplev poetiske ord henover eksperimenterende musik
lydia_lunch2
I morgen den 16. april starter den syvende Lyd+Litteratur-festival i Århus. En festival, der forbinder litteratur, musik og lydkunst. Det er Geiger og Litteraturen på Scenen, der står bag det nu mange-årige arrangement, og Geiger har også de senere år udgivet album med kunstnere, som dyrker samme spændingsfelt.

I år er der særlig grund til at spærre øjnene op, da arrangørerne har hevet intet mindre end en legende til byen. Lydia Lunch var en afgørende figur på New Yorks brutale no wave-scene i slutningen af 70’erne som frontfigur i Teenage Jesus & The Jerks. Til festivalen optræder hun med den franske elektroniske musiker Philippe Petit.

Derudover får festivalen besøg af folk som Lars Frost, Tone, TS Høeg og ikke mindst Jens Blendstrups kaos-trup Frodegruppen 40. Festivalen varer frem til den 18. april, og der er endda enkelte satelit-shows i København både den 17. og 19. april. Se hele programmet på deres hjemmeside.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar