Koncerter

Roskilde Festival 2013: The Soul Rebels, 05.07.13, Cosmopol

Skrevet af Jonathan Heldorf

Der var trut og blæs nok til at fodre de mange sultne funk-ører foran Cosmopol fredag eftermiddag, da The Soul Rebels for første gang pustede og pustede til Roskilde og gav en af de mest sitrende brass-oplevelser, man kunne håbe på.

Jazzens hjemsted New Orleans er i dag en af de mest spraglede musikbyer i verden, og det kan høres på The Soul Rebels, der trækker tråde ud til både jazz, hiphop, rock, soul og funk. Og selvom The Soul Rebels rækker ud til så mange forskellige genrer, så er det otte mand store brassband temmelig symptomatisk for New Orleans i dag.

På gadehjørner overalt i byen kan man finde orkestre, der smager af The Soul Rebels. Og hver søndag marcherer denne slags bands af sted gennem byen efterfulgt af tusindvis af tilskuere – den såkaldte ‘second line’.

Hvis du var til The Soul Rebels’ koncert på Cosmopol fredag eftermiddag, så har du en god idé om, hvordan det er, når det er bedst.

Med en ganske tilgængelig og boblende setliste, der blandt andet talte fortolkninger af Kanye Wests ”Touch the Sky”, Michael Jacksons ”Billie Jean” og Eurythmics’ ”Sweet Dreams (Are Made of This)” truttede orkestret gang i de tømmermændsramte hoveder, og selv de trætteste ben kunne ikke lade være med at trippe.

Med alle blæserne på en lige linje 10 centimeter fra scenekanten, så det ud, som om The Soul Rebels spillede op imod mængden i en form for show battle, og med en sådan in your face-attitude er det satans svært ikke at blive revet med. Og det var lige præcis, hvad folk gjorde. Der var ikke gået fem minutter, før forbipasserende blev lokket ind i teltet i en lind strøm for at ryste støvet af sig, og denne tilstrømning blev bare ved og ved i de 75 minutter, koncerten varede.

Det var en forrygende måde at starte dagen på, og nu skal det blive spændende at se, om ikke The Soul Rebels støder til Metallica i aften, når rockgiganterne går på. The Soul Rebels har nemlig tidligere spillet sammen med Metallica en håndfuld gange. Jeg krydser fingre.

★★★★★☆

Skriv et svar