Nyheder

Premiere: Thorbjørn ‘Bisse’ Radisch klar med første single fra højrødt og besværligt soloalbum

Bisse aka Thorbjørn Radisch er klar med sit første soloalbum den 2. marts.
Skrevet af Alex Nørregaard

Bisse aka Thorbjørn Radisch er på vej med sit første soloalbum PMS, og vi har på Undertoner fået lov at dele musikvideoen til “Flux Sunrise”, der er første single fra albummet. Sært dragende, med lys udenpå og mørke indeni.

Bisse aka Thorbjørn Radisch er klar med sit første soloalbum PMS den 2. marts.

»Den er døbt PMS, og den har mange symptomer – deriblandt irritabilitet, aggressivitet,
svimmelhed, øget appetit, smagsændringer, hedeture, træthed, depression, rastløshed, søvnbesvær og en
intens afmægtigshedsfornemmelse.«

Det er i vendinger som ovenstående, at Bisse aka Thorbjørn Radisch præsenterer sit første soloalbum PMS, der ganske passende kommer flyvende som højrød vinyl og i digital form den 2. marts. De fleste kender formentlig Radisch som sangskriver i gruppen Spillemændene, der sidste år udgav ep’en Mellemspil, men i rollen som Bisse tager han sig også af de vokale pligter.

Vi har på Undertoner fået lov at dele musikvideoen til “Flux Sunrise”, der er første single fra PMS, og som i følge Radisch selv byder på

»(…) en lækker tur i Kødbyen en fredag aften: masser af stjerner, masser af drinks, masser af pudder, masser af lys udenpå, masser af mørke indeni og masser af kompliceret kærlighed at hænge sig i… Flux Sunrise er din nye party killer.«

Musikvideoen er kreeret af Kristian Nordentoft, der i en blanding af mørke og let humoristiske toner har skabt en passende visuel side til Radischs kringlede og sært dragende tekst. Lydmæssigt hvirvler “Flux Sunrise” melankolsk og let trippende omkring, hvilket synes at afspejle lyset udenpå og mørket indeni. Du kan tjekke videoen ud nedenfor og samtidig nyde musikken, som er skabt i samspil med Adi Zukanović, allestedsnærværende Lars Bech Pilgaard og Bjørn Hebøll.

Er du hooked og har svært ved at vente på at høre, hvad de øvrige PMS-symptomer har resulteret i, er der mulighed for at hente Bisse-ep’en Er vi på?, som udkom sidste år. Der er desuden mulighed for at opleve Bisse live den 28. januar hos Rosinante & Co. i København til Hvedekorns januarkoncert og endvidere på en kort PMS-tour den 5. marts på Musikcaféen i København og den 6. marts på Radar i Århus.

Om skribenten

Alex Nørregaard

Skribent

Biografi:
Ærligt talt, så sagde musik mig ikke synderligt meget før omkring 7. klasse. Det handlede i stedet mest om fodbold, hvorfor radioen også var tunet ind på P3 i weekenden, hvor Ulrik Jensen guidede lytteren igennem sportsresultater og musik i "Sport på 3'eren". Det var her, at jeg for første gang stiftede bekendtskab med Depeche Mode, og jeg var solgt med det samme. Herefter fulgte bl.a. The Human League, og langsomt blev horisonten udvidet - ikke mindst takket være min bonusfar, som udfordrede med alt fra Explosions in the Sky over New Order til My Bloody Valentine. I dag fylder pladesamlingen godt og tæller en lang række forskellige kunstnere, hvoraf især The National må siges at betyde noget ganske særligt.

10 favoritalbums:
The Blue Nile: Hats (1989)
Cocteau Twins: Heaven or Las Vegas (1990)
The Cure: Disintegration (1989)
Depeche Mode: Violator (1990)
Destroyer: Kaputt (2011)
Explosions in the Sky: The Earth Is Not a Cold Dead Place (2003)
Majical Cloudz: Are You Alone? (2015)
Mark Kozelek & Jimmy LaValle: Perils from the Sea (2013)
The National: Boxer (2007)
Wild Beasts: Smother (2011)

Skriv et svar