Nyheder

April-koncerter: Under Deerhoof holder Serge popfest med heste og Tunng

Skrevet af Camilla Grausen

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Direkte til jer: April!

Foråret er kommet til byen. Og til landet, bevares. Det fejres rundt omkring på spillestederne med en hel del indiepop, der da også må siges at passe godt til årstiden. Men der er også ny kunst fra Under Byen og en musikalsk hyldest til Serge Gainsburg på programmet for april.

Under Byen har et mærkeligt slot og får mange skygger i hovedet.

Under Byen har et mærkeligt slot og får mange skygger i hovedet.

Det meget roste, århusianske musikkollektiv Under Byen er på tour med deres nye album, Alt er tabt, der udgør de første lyde fra orkestret siden det imponerende værk Samme stof som stof fra 2006. Under Byen er med det nye album blevet endnu mere eksperimenterende end tidligere, og der er store forventninger til hvordan kollektivet vil formidle det alt andet end let tilgængelige album live. Først blev én københavnsk koncert annonceret og udsolgt, så én mere, og så endnu én. Nu spiller Under Byen på Copenhagen Jazzhouse den 5., 6. og 7. april. Herefter besøger de Studenterhuset i Aalborg fredag den 9.  og Voxhall i Århus lørdag den 10.

Torsdag 15. april får Loppen legesygt besøg fra San Francisco når indiepop-hovederne i Deerhoof med sangerinden Satomi Matsuzaki i front, kommer til Staden. På sommerens Roskilde Festival henrykkede de Undertoners anmelder og de mange andre fremmødte på Pavillion, og nu er muligheden der igen på Loppen. Opvarmningsbandet er den danske kvartet Shout Wellington Airforce, der netop har udgivet deres første fuldlængdealbum Clean Sunset – opfølgeren til ep’en Carry Yourself.

Filmfestivalen CPH PIX løber af stablen den 15.-25. april. Udover at vise læssevis af internationale film,  sætter festivalen også fokus på Serge Gainsburg. Der er nemlig dansk premiere på den nye biopic ‘Gainsbourg – Manden Musikken Myten’. I samme anledning afholdes den 16. april på musik- og comedyteatret Bremen i København en hyldestkoncert til Gainsburg, hvor en række kunstnere vil fortolke franskmandens sange. På listen er bl.a. Claus Hempler, Lars Vognstrup (fra Lars and the Hands of Light), Julie Maria, Hannah Schneider og Asger Tarpgaard alias Music for Modern Man.

For rigtigt at lade foråret strømme ind med indiepop på hjernen, kan det anbefales at tage til den lille festival Copenhagen Popfest i weekenden den 16.-18. april. Her spiller en række mere eller mindre ukendte indiepopbands i Råhuset i København. Blandt navnene er Death Valley Sleepers, Labrador, Ampel, The Boombox Hearts, Rose Elinor Dougall, Horowitz, Roadside Poppies og mange flere. Aftenerne afsluttes med DJ’s og fest i Råhuset og søndag på Jolene. Hele programmet for Copenhagen Popfest kan ses her.

Mere følsomt og lunt endnu bliver det den 18. april, hvor amerikanske Band of Horses giver én dansk koncert – stedet er Store Vega i København. Siden det meget roste gennembrudsalbum Cease to Begin fra 2007 har bandet nydt godt af en voksende fanskare til deres melodiske folkrock. I næste måned udkommer bandets tredje album, der har fået titlen Night Rainbows, og smagsprøver kan med garanti høres i Store Vega denne søndag aften.

Mere indiepop, denne gang inkl. electronica og seks briter, kommer til København den 25. april når Tunng spiller i Lille Vega. Deres fjerde album, … And Then We Saw Land, er netop udkommet, og Undertoners anmelder giver i den forbindelse en opfordring til alle: »hop ind i Tunngs verden og opdag, at forår også kan være en betegnelse for en sindstilstand.« Et bedre løfte kan man næppe ønske sig i april måned.

Se mange flere anbefalelsesværdige koncerter over hele landet i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

2 kommentarer

  • Ufatteligt at UT kan gennemgå en koncertmåned uden at nævne, at alle tiders bedste indietronica navn, – vel nok dem som hamrede milepælene til en ny genre i jorden med Übermesterværket: Neon Golden, spiller i Vega 16. april – Strange!!!!

  • Den slags smuttere kan jo ske for alle og enhver.
    Grant Lee Phillips, der lukker op for akustisk guf den 26/4 er heller ikke noteret men det afholder jo ikke én fra selv, at opdatere sig på hvad der kommer til byen af lækkerier.
    Til gengæld er koncertkalenderen temmelig omfattende hvilket er ganske fantastisk.

Leave a Reply