Koncerter

Bear in Heaven, 14.06.12, Lille Vega, København

Skrevet af Stinus Kirkeskov

Det er lidt over to år siden, Bear in Heaven sidst besøgte Danmark, men torsdag aften var den Brooklyn-baserede trio heldigvis tilbage! Med nyt materiale og gamle perler, indtog de scenen med lys, dans og masser af god energi. Det blev en koncert, man sent vil glemme.

Uden for det gamle Folkets Hus var det gråt og vindblæst. Støvregnen dalede roligt ned, og himlen var ualmindelig skyet. Så man trængte til noget farve og lys og en god indsprøjtning af energi. Alt det og meget mere fandt man inden for murene af den gamle socialdemokratiske bygning. Her blev tristheden fejet væk, og kroppen fik lov til at ånde.

Der var omkring 100 mennesker i Lille Vega, da det danske opvarmningsband Indians gik på. De viste, hvorfor dansk musik er så god, ved at præsentere en ovenud flot koncert. Den perfekte support og kickstarter inden det hele skulle gå løs.

Da så klokken slog 22:03, blev det sorte forhæng trukket fra, og en halvt fuld sal ventede spændt. En hidsig synth satte hvirvlende ind, og startskuddet til showet blev placeret lige i mellemgulvet. Oppe på scenen stod de tre medlemmer af Bear in Heaven, Jon Philpot, Joe Stickney og Adam Wills, og de virkede ualmindeligt veloplagte til at give publikum den bedste oplevelse. Især forsangeren Jon Philpot strålede som en sølvbesat discokugle aftenen igennem. Med et smil, der ikke kunne tørres af, og en krop, der bare ville danse natten lang, slog han de første toner an til en koncert, der skulle blive en oplevelse ud i melankoliens mere glade sider.

“Idle Heart” fra den nye plade I Love You, It’s Cool skød festlighederne i gang. Med masser af synth og dansable toner satte sangen gang i publikums ben. Philpot stod heller ikke stille, og hans krop dansede helt oppe ved mikrofonen. Pigerne skreg, og mændene råbte begejstret, da sangen var sluttet, og da lyden af “You Do You” fra den anmelderroste plade Beast Rest Fourth Mouth startede, ville glæden ingen ende tage.

Bear in Heaven kom til Lille Vega med et nyt album i ryggen, og det var selvfølgelig også den plade, vi hørte flest sange fra. Her brillerede “Sinful Nature” med sin fantastiske støj, bløde elektroniske impulser og højtravende synth. “Warm Water” glimtede også ved at udfolde en smuk melodi og en meget indlevende Philpot, der bare blev ved med at smile, og det smittede af på publikum. Førstesinglen “The Reflection of You” startede efter fem numres tid, og det satte fødderne i bevægelse. Folk dansede bekymringerne ud til Philpots klare vokal, der besang dansegulvets kærlighed. Sangen var et højdepunkt blandt mange denne aften.

Men de gamle numre kom også til sin ret. For “Lovesick Teenager” var Bear in Heavens første rigtige hit, og det kunne man tydeligt mærke og høre på publikum. Lyden var stort set ikke kommet ud af højtalerne, før folk begyndte at råbe og skrige genkendelsens glæde ud. Medlemmernes læber kunne da heller ikke lade være med at smile, og energien på scenen afspejlede perfekt den elektriske stemning i salen.

Når et band viser, at de nyder at spille, smitter det af på publikum, og jo længere koncerten skred frem, jo større var nydelsen hos Philpot og kompagni. Glæden var så stor og tydelig, at klichébemærkningen fra Philpot: »we love Copenhagen a lot« faktisk virkede sand og inderlig. Og beskuerne fra trægulvet kunne da heller ikke andet end at elske Bear in Heaven, da “Ultimate Satisfaction” satte ind med sit euforiske omkvæd og bastante lydmur.

Sættet sluttede med covernummeret “Lovesick”. Selvom publikum ikke kendte sangen, var de på med det samme. Nummeret blev også fremført utroligt sikkert, og igen må man nævne Philpot og hans engagement og indlevelse, der var med til at hive koncerten som helhed op på højeste niveau.

Men inden festen var helt færdig, skulle der selvfølgelig gives de obligatoriske ekstranumre. Og hvilke ekstranumre! “Kiss Me Crazy” og “Wholehearted Mess ” var to højdepunkter, der var skabt til at lukke en i forvejen rigtig god koncert. Så med flimrende stroboskoplys, farvede lysrør og varme synths, satte Bear in Heaven trumf på natten.

Da man igen gik ud af Lille Vegas varme og energiske atmosfære og ud i den milde sommeraften, var man godt træt i benene, og ens øjne skulle lige vænne sig til det mørke skær, som aftenen smider over byen. Helhedsindtrykket af den musikalske oplevelse var ovenud godkendt, og næste gang man har brug for at skifte det grå humør og vejr ud med elektroniske toner, farvestrålende effekter og god energi, ja, så skal man bare besøge Bear in Heavens discoverden.

★★★★★☆

Fotos: Mia Dernoff

Leave a Reply