Nyheder

Juli-koncerter II: Henry drømmer om Tisvildeleje, Hawaii og et spillested på Frederiksberg

Her midt i sommeren er det lavsæson på koncertfronten. Kvalitet trumfer dog kvantitet, og der er stadig lækre livekoncerter at finde rundt om i landet. Se Undertoners sommervarme anbefalinger til resten af juli.

Post-Roskilde og -jazzfestival, præ-Skanderborg og -Trailerpark Festival. Og lige midt i sommeren og – for de heldiges vedkommende – sommerferien. Det er koncertlavsæson landet over, og mange regionale spillesteder holder sommerlukket, mens støvet samler sig på ølglassene, og gæsterne boltrer sig andre steder i sommerlandet. Heldigvis er der stadig en håndfuld livemæssige godbidder at finde på hemmelige steder, i Nordsjælland, på Nørrebro og på frederiksbergsk feriekoloni.

Modebloggernes våde drøm? Normalt ser Blue Hawaii vist meget almindelige ud - tjek looket på Rust 25. juli.

Fra torsdag den 18. juli til og med lørdag den 20. juli afholdes festivalen Henry’s Dream på en endnu hemmelig lokalitet på Sjælland, som gæsterne bliver transporteret til i bus. For nylig udloddede vi på Undertoner to billetter til festivalen, og de heldige konkurrencevindere – og alle andre, der indløser billet for 550 kr. – vil opleve tre dages festival med over 30 musiknavne, visuelle kunstnere og performere. Henry’s Dream ønsker at udfordre den almindelige festivalform og skabe et univers mellem drøm og virkelighed. Blandt de danske navne, der skal hjælpe Henry med den mission, er CTM, Cæcilie Trier fra Choir of Young Believers og Chimes & Bells’ soloalias, samt støjrock-duoen Broke, den unge producer Anders Dixens elektroniske soloprojekt Unkwon, den dansksprogede punkgruppe De Høje Hæle og Manoj Ramdas’ filmiske instrumentalrockband Spektr, der er på vej med nyt album. Blandt de udenlandske bands kan man bl.a. opleve franske The Dreams, den amerikanske theramin-spiller og sangerinde Dorit Chrysler samt det islandske psychrockband Dead Skeletons, der sidste år lagde Pumpehuset ned med en koncert til seks U’er.

I nøjagtig samme periode et andet sted i landet, nærmere betegnet Tisvildeleje, finder festivalen Musik i Lejet sted. Festivalen er gået hen og blevet udsolgt, men så kan I, der skal af sted, jo bare fryde jer, og I andre kan skrive den lille festival med de solide navne bag øret til næste år. Festivalen byder nemlig på navne som Vinnie Who, Baby in Vain, førnævnte CTM, Ice Cream Cathedral (der for nylig havde en flot Roskilde-debut), Boho Dancer, Kirstine Stubbe Teglbjærg og mange flere – foruden camping og en tur i bølgen blå.

Back in the city er der ganske vist mere roligt på koncertfronten end vanligt, men sæt lige kryds i kalenderen ved torsdag den 25. juli. Her besøger den canadiske duo Blue Hawaii Rust på Nørrebro i København. Blue Hawaii består af kæreste- og musikerparret Raphaelle Standell-Preston og Alexander Cowan, der i 2010 debuterede med den otte numre lange ep Blooming Summer med popsange, der lød som både bandnavnet og ep’ens titel: sommerlige, delikate og tropiske. Siden har de to canadiere forelsket sig mere i underspillet electronica og tørre beats, der vugger under de sfæriske melodier og vokaler på duoens fuldlængdealbum Untogether. Det er slet ikke et dumt bud på en sommerkoncert efter mørkets frembrud fra et band, vi nok skal komme til at høre mere fra.

På Frederiksberg vil de gerne have et spillested. Og det er da i grunden en glimrende idé. En række initiativtagere, bl.a. det såkaldte kulturproduktionskollektiv, der kalder sig Indgreb, og “Frederiksberg fortjener et spillested” har arrangeret en række koncerter her sidst i juli for at sætte fokus på idéen og sprede fred, musik og glæde. Navnet et Bernhard Bangs Feriekoloni, og stedet er (sjovt nok) Bernhard Bangs Allé 43, som er grunden ved den tidligere TDC-bygning på Frederiksberg. Her spiller både etablerede navne i dansk musik og upcoming artister. Det starter lørdag den 20. juli med The White Album og Nikolaj Nørlund, senere kommer bl.a. det psykedeliske poporkester Mechanical Bird og Cheff Records’ Eloq. Sidste dag er søndag den 28. juli med Mikael Simpson og Broken Twin, der i maj imponerede Undertoners Alex Nørregaard eftertrykkeligt live. Hver aften er det kl. 19-22, og billetprisen er 40 kr. Der er også mulighed for at købe med fra ReGastro, der kokkererer lækre sager med overskudsmad fra lokale supermarkeder. Se alle koncerterne i Undertoners koncertkalender eller via Bernhard Bangs Feriekolonis Facebook-side.

Husk, at juli også byder på gratis koncerter i Skuespilhusets foyer, Fredagsrock i Tivoli og koncert med den unge indierockkvartet Tavs Viden, der er inspireret af bl.a. Mew og Lis Er Stille, på Headquarters i Aarhus den 30. juli. Du kan som altid se flere koncertanbefalinger i Undertoners koncertkalender, som vi også opdaterer, mens Undertoner holder sommerferie. Fortsat god sommer, kære læser!