Nyheder

September-koncerter I: Rosie går med mænd, mens Lewinsky vælger arabiske ponynavne

Undertoner tager hul på septembers koncertprogram. Sommeren er slut, men livesæsonen starter med excentriske søstre, omfattende danske turnéer og ung irsk støjpop.

Sommeren er uigenkaldeligt slut, og skole, studie eller arbejde er startet igen. Det er ikke til at komme udenom, at kalenderens hvide sider siger september. Det kan være lidt trist at sige »på gensyn« til sommer og ferie, men i koncertland er september ingen dårlig nyhed. Nu går livesæsonen nemlig i gang igen på landets mange spillesteder.

Allerede tirsdag den 3. og onsdag den 4. september er der koncert med et stort udenlandsk band i hhv. Store Vega i København og Voxhall i Aarhus. Det er den eksperimenterende amerikanske søsterduo CocoRosie, der lægger vejen forbi Danmark med deres seneste album, Tales of a GrassWidow, hvor man bl.a. kan finde nummeret ”After the Afterlife” med den syrede og smukke video. Undertoners Anne Nørkjær Bang fik den ene halvdel af duoen til at udfylde en side i venindebogen forud for koncerterne.

Mens CocoRosie står på scenen i København, er der samme aften på Voxhall, altså tirsdag den 3. september, anden kvalitetsmusik fra USA. Det er gentleman-rockorkestret The Walkmen, der i vinter gæstede Amager Bio, som i denne omgang har valgt kun at tilgodese Aarhus med et besøg, i anledning af Aarhus Festuge. Det under man også gerne byen, for The Walkmen med Hamilton Leithauser i front er immervæk godt selskab. Senest udgav de albummet Heaven i 2012, opfølgeren til den formidable Lisbon.

Ponyblod poserer og vender fødderne på mærkelige måder som opvarmning til deres tour. Foto: Petra Kleis

Trioen Mother Lewinsky, der består af sanger Marc Fachhni-Madsen (som vi også husker fra Mescalin, Baby), violinist Søren Stensby og trommeslager Michael Vitus, kombinerer klassisk musik med skæv pop og rock’n’roll. Da bandet spillede på årets Roskilde Festival gav Undertoners Mathias Hagemann-Nielsen fire U’er og konkluderede: »Mere violin, mere rock og mere fart, og så burde den være hjemme for Mother Lewinsky.« Måske er den hjemme, når trioen nu tager på september-tour. De lægger ud torsdag den 5. september på Fermaten i Herning og fredag den 6. september på Klaverfabrikken i Hillerød og fortsætter lørdag den 7. september på Rust i København. Herefter når de i løbet af måneden til Sønderborg, Horsens, Vordingborg, Aarhus, Kolding og Vejle. Se alle tourens datoer og spillesteder her.

Tirsdag den 10. september er der både amerikansk, dansk og fristes man til at sige; arabisk musik på programmet hos Vegas lillebror, Ideal Bar. I hvert fald kommer den Pitchfork-anbefalede amerikanske duo Rainbow Arabia med deres mellemøstligt klingende synthpop på besøg i landet for anden gang. Sidst var i Huset-KBH, da det endnu hed Huset i Magstræde, i 2011. Aftenens opvarmningsnavn er næsten lige så interessant, det er nemlig danske Nicolai Kleinerman, der tidligere har slået sine folder i Oh No Ono og Choir of Young Believers. Nu har han udgivet soloalbummet Clean Spasms under det særprægede alias PRE-Be-UN, og Undertoners Alex Nørregaard var ret så godt tilfreds med albummets alternative pop.

Efter tourstart på Tapperiet i Køge den 7. september, tager duoen Ponyblod, aka. Malk de Koijns Tue Track og Organiseret Riminalitet-rapperen Khal Allan, videre til Kansas City i Odense fredag den 13. og Studenterhuset i Aalborg lørdag den 14. september. Det skal nok blive en fest, når Ponyblod går på scenen med numrene fra deres fælles debut, der vælter sproget rundt på en bund af skæve beats. Touren fortsætter senere i september til Albertslund, Aarhus og Kolding, og i oktober til Roskilde og Kolind. Tjek også Undertoners snak med Tue Track om projektet Ponyblod og inspirationen fra jazz.

Søndag den 15. september skulle du overveje en tur i Musikcaféen i Huset-KBH. Her kommer den unge irske kvartet Girls Names forbi. Bandet blev dannet for fire år siden i Belfast og udgav debutalbummet Dead to Me i 2011. I år kom opfølgeren, The New Life, på gaden, og her dyrker bandet en større, mere dyster og postpunk-inspireret type støjpop. Det kunne godt gå hen og blive en særlig koncertoplevelse med et band, der endnu kan opleves på de små scener. Få en forsmag med “Hypnotic Regression”.

Du kan altid se flere koncertanbefalinger i Undertoners håndplukkede koncertsamling her.

1 kommentar

Leave a Reply