Nyheder

Seks nye navne til NorthSide

The Brian Jonestown
Skrevet af Camilla Grausen

Psychrockbandet The Brian Jonestown Massacre, svenske Nina Persson og den britiske electroduo Mount Kimbie er blandt de nye navne til sommerens NorthSide Festival i Aarhus.

The Brian Jonestown

The Brian Jonestown Massacre på scenen i Aarhus i 2012. Foto: Steffen Jørgensen

NorthSide Festival har nu løftet sløret for seks nye navne til 2014-plakaten. Her figurerer det anerkendte psykedeliske San Francisco-band The Brian Jonestown Massacre blandt andet. Bandet har Anton Newcombe som altoverskyggende omdrejningspunkt og har siden begyndelsen i 1990 sikret sig en voksende fanskare. De gæstede senest Danmark i 2012, hvor Undertoners Steen Fabrin Michelsen hørte dem i Voxhall til en koncert, som viste Newcombes notoriske temperament og som blev belønnet med fire et halvt U.

Et andet navn, der også har gjort sig positivt bemærket siden 90’erne og gæster NorthSide 2014, er The Cardigans-frontkvinde Nina Persson. Om få dage udgiver hun sit første soloalbum under eget navn, et album med titlen Animal Heart. Undertoner hørte hende senest live i 2012, hvor hun sammen med The Cardigans stod på scenen i Tivoli. Kan man ikke vente helt til sommer med at høre Nina Persson live, kan man også høre hende i Amager Bio den 11. februar.

Blandt de nyere navne, som i dag er offentliggjort til NorthSide, er den britiske elektroniske duo Mount Kimbie. Bandet har tidligere fået genreprædikatet ‘postdubstep’ knyttet til sig, men udviklede deres baslyd på sidste års Cold Spring Fault Less Youth, der imponerede mange anmeldere.

The Mountains er dagens ene danske offentliggørelse. Det ret nye band med de ret erfarne herrer, Nordsø-brødrene Frederik og Fridolin fra The William Blakes og Moi Caprices Michael Møller, gæster også den aarhusianske festival til sommer. Sammen spiller de elektronisk indiepop og udgiver deres fælles debut til foråret. Man kan få en forsmag med første single, der også hedder “The Mountains”.

Andet danske navn i denne omgang er allestedsnærværende , der er på vej med sit længe ventede debutalbum. Mø optrådte også på sidste års NorthSide og rammer i øvrigt også dette års Roskilde Festival.

Hvis man har brug for lidt mere amok og piratpunk på sin festival, kan man glæde sig over sjette offentliggørelse, Flogging Molly. Det irsk-amerikanske band er kendt for energisk folkpunk i udklædning og for sveddryppende koncerter.

De seks nye navne tilføjes NorthSide, der i forvejen byder på et stærkt program med bl.a. Arcade Fire, The Pixies, Mew og Queens of the Stone Age. I alt er 23 navne offentliggjort, og festivalens leder, John Fogde, fortæller, at progammet i alt kommer til at rumme omkring 40 navne. Der er altså stadig en række store navne i vente fra NorthSide.

NorthSide Festival 2014 finder sted i Ådalen ved Aarhus fra den 13.-15. juni. Billetter sælges via Billetlugen.dk, hvor der fra 1. februar også er endagsbilletter til salg.

Leave a Reply