Nyheder

NorthSide klar til start – Undertoner er med

Foto: Morten Rygaard / NorthSide
Skrevet af Camilla Grausen

Med Arcade Fire, Pixies, Queens of the Stone Age, Franz Ferdinand, Mount Kimbie og mange flere stærke navne på plakaten, er NorthSide Festival 2014 klar til start i Aarhus. Undertoner dækker festivalen med masser af koncertanmeldelser.

Foto: Morten Rygaard / NorthSide

Foto: Morten Rygaard / NorthSide

NorthSide Festival er klar til start fredag den 13. juni. I Ådalen i Aarhus er 41 bands og artister parat til at fylde weekenden med diverse typer af alternativ rock plus det løse inden for hiphop, electronica og pop. Som i 2011, 2012 og 2013 dækker Undertoner den voksende festival. I løbet af de kommende dage offentliggøres løbende anmeldelser af en lang række NorthSide-koncerter.

Du kan følge med her på sitet og få svar på mange af de NorthSide-spørgsmål, du brænder inde med: Kan Franz Ferdinand stadig starte en fest ti år efter “Take Me Out”? Kan electrodrengene i Mount Kimbie leve op til niveauet fra Cold Spring Fault Less Youth live? Spiller Mew nye numre? Hvad tager Coco O. fra Quadron på? Kan de tre tøser i Baby in Vain virkelig rocke så fedt, som folk siger? Er Pixies blevet for gamle – og gør det noget, hvis bare de spiller den fra “Fight Club”?

Det helt store scoop på årets NorthSide må siges at være canadiske Arcade Fire, der efterhånden har indtaget tronen som klodens indierockkonger. Pladsen blev cementeret af sidste års Reflektor, og da bandet sidst gæstede Danmark var det til generel jubel hos publikum og anmeldere. Sætlister fra bandets nylige koncerter fra Reflektor-turnéen tyder på, at Arcade Fire søndag på NorthSide også vil spille mange numre fra karrierens tidligste storbedrift, Funeral.

Blandt de danske orkestre, der er store forventninger til, ligger The Minds of 99 højt på listen. Det 80’er-inspirerede rockband scorede fire et halvt U fra Undertoners anmelder, da de spillede på Spot Festival først i maj. Siden er bandets selvbetitlede debut udkommet, og med et rygte om intense livekoncerter kigger mange sikkert forbi bandets koncert lørdag.

Også halvvejs danske Rhye, bestående af canadiske Mike Milosh og danske Robin Hannibal, er der forventninger til. I hvert fald at dømme ud fra deres albumdebut Woman, som Undertoners redaktion kårede som årets bedste i 2013. Nu er det tid til en dansk koncertdebut søndag aften.

I 11. time aflyste St. Vincent sin optræden på årets festival, men gjorde det heldigvis godt igen med annonceringen af to danske novemberkoncerter. Erstatningen i fredagens NorthSide-program er britiske Bombay Bicycle Club, der også gæstede festivalen for to år siden.

Der er også gamle kendinge i dansk koncertsammenhæng blandt rockmastodonterne. Tilsyneladende har The National og Queens of the Stone Age besluttet sig for at følges til Danmark igen og igen. I november kunne både Queens of the Stone Age og The National opleves i Forum, ligesom de begge gæstede sidste års Roskilde Festival. Her leverede Queens of the Stone Age en koncert i topklasse ifølge Undertoners anmelder. Hvis man ikke kan få nok Queens of the Stone Age, kan man i øvrigt også opleve et særligt DJ-sæt med tre af medlemmerne lørdag kl. 22-05 på Headquarters i Aarhus. De skal bare være friske igen til at lukke NorthSide søndag aften.

Se hele NorthSides program her og følg Undertoners samlede dækning af festivalen de kommende dage lige her.

Leave a Reply