Singlr

Fredagssinglr: Molina – Venus

Foto: 3rd eyechakra
Skrevet af Cæcilie Kallehave

Musiker og producer Molina laver lækker popmusik med et twist. Singlen “Venus” er nyeste nummer fra hende, og det er perfekt til at kickstarte din weekend.

Bag kunsternavnet Molina gemmer der sig det borgerlige navn Rebecca Maria Molina – et navn, som du burde holde øje med i 2019. Du kan starte med at lytte til hende i weekenden, når hun får lov at sende dig på weekend med denne uges fredagssinglr.

Molina har tidligere udsendt numre som “Hey Kids” og “Mike”, og nu er hun aktuelt med singlen “Venus” og en dertilhørende video, som skal følge op på deut-EP’en Corpus. Og sikke en opfølgning! Den 26-årige producer og musiker er kendt for sin lækre popmusik, som alligevel aldrig bliver triviel at lytte til. Molina tilsætter synthesizer og en lækker vokal, hvilket giver en dybde og nuancer til den klassiske popmusik.

“Venus” er et lækkert og velproduceret nummer, hvor særligt Molinas vokal er værd at fremhæve. Den er – særligt i starten – storladen på den gode måde og drømmende, men bliver efterfølgende blødt lidt op af rytmiske trommer synthesizer, men den langsomme opbygning giver en nysgerrighed i forhold til at lytte til resten af nummeret. “Venus” har en fin balance imellem Molinas tilbagelænede og fine vokal, den intense lyd fra synehetziseren og de insisterende trommer, som går igen igennem stort set hele nummeret og danner en god bund.

Desuden følger der også en særdeles velproduceret video med til “Venus”, som faktisk er resultatet af et møde på Instagram. Videoen er produceret af den franske videokunstner og model Diane Guias, som Molina spottede på Instagram, hvor hun blev betaget af kunsternes æstetik i forhold til filmmediet. Efterfølgende mødtes de i Dianes barndomshjem i Normandiet og lavede videoen i samarbejde med Marina Jagoda. Det blev til en video, der fungerer enormt godt i sammenspillet med det musikalske udtryk i “Venus”. Den er mystisk, spændende og så bliver det hele fortalt igennem et gammelt TV. Det er en æstetisk pæn video, som på mange måder underbygger stemningen i “Venus” på bedste vis.  I følge videokunstneren, er videoen til “Venus” et nostalgisk spejl: »Videoen er en genvækkelse af universelle minder og symboler, og TV-skærmen bliver i den forbindelse et nostalgisk spejl, hvori vi kan se vores fragmenterede fortid.«

Det er æstetisk oplevelse at se videoen til “Venus”, hvor både musik og video spiller sammen på fineste vis, så det hele går op i en højere enhed.

Leave a Reply