Plader

The Secession Movement: We Need a Hill

Skrevet af Mathias Askholm

Alt ved dette bands image skriger gymnasierock, lige fra den klodsede coverart til dens linernotes, der erklærer, at “who the Secession Movement are is inconsequential; who you are is far more important”. Men We Need a Hill er ikke en samling pubertære kærestesorger, men et album fyldt med udfordringer.

Med deres seneste udspil, We Need a Hill, har The Secession Movement raffineret deres skæve rockvision. Modnet sangskrivning og øget studioerfaring har givet musikken en ny renhed og større rum til at udfolde sig. En skamløs popproduktion, sparsomme spor af steel trommer, marimba og forskellige genstande fra køkkenet tilføjes subtilt deres i forvejen kompakte produktion og gør resultatet til en meget ufremkommelig plade. For de virkelig tålmodige er der mange melodistumper gemt i den lagdelte suppedas, men resultatet af produktionen er for mange et uigennemtrængeligt lydbillede, der ikke lader nogen slippe igennem uden først at bruge mange timer med høretelefonerne på.

We Need a Hill åbner op med den spidsfindige “Screaming About Girls”, der starter nede i tempo. Sangens melodiske guitarspil eksploderer glimtvist i et energiudbrud for blot at falde til ro igen. Sangen opbygger forventningen om, at den snart eksploderer i et vildt sammensurium af kantede guitarmønstre og intens skrigeri, men hver gang man som lytter er sikker på, at nu kommer klimaks, falder sangen lige en anelse i intensitet. Et spændende åbningsnummer.

Pladen fortsætter dette gode afsæt med 11 alsidige emo-sange som uundgåeligt drager tankerne hen på At the Drive-in og post-At the Drive-in-projektet Sparta. Intensiteten og kompleksiteten er helt i top. The Secession Movement er på mange måder inspireret af At the Drive-in, men på intet tidspunkt falder bandets eget personlige udtryk til jorden.

Det vrimler med spændende sange på We Need a Hill. Alsidigheden kommer bedst til udtryk midt på pladen. “We Are Prone” er en groovy omgang instrumental rock uden det høje tempo fra den foregående “Bathing Light”. Den femte skæring, “Breathe the Month Ashore”, er sammen med Hit the Ground stærkt Fugazi-inspirerede post-hardcore numre. I “Bloodsuckers Local 123” taber The Secession Movement desværre tråden og kaster sig ud i noget, der mistænkeligt meget minder om en ballade. Tråden bliver dog hurtigt samlet op igen af “Jangled”, en intens omgang emo-punk.

Hvor det på debutalbummet Ak-a-’dem-ik var aggressiviteten, der var i højsædet, har The Secession Movement på We Need a Hill valgt at eksperimentere med en mere underspillet model. Sænkningen af tempoet drager ikke energi fra The Secession Movement. Tværtimod bevirker det, at de hårdere numre bliver endnu mere energiladede, og kun i “Bloodsuckers Local 123” fejler denne formel.

Alt i alt er We Need a Hill et interessant udspil, hvis man er villig til at ofre tid på sangene. Hvis man ikke mener, at man kan overkomme dette, er der ingen grund til at investere i udspillet, for der er ingen hooks at hæfte sig ved, ingen melodistumper der umiddelbart sætter sig fast. Er man derimod klar til at tage udfordringen op, er der her gemt mange timers spændende lytning.

★★★★☆☆

Skriv et svar