Nyheder

Singvogel kravler ud fra Gellerups beton med ny plade

Singvogel synger for irakerne.
Denne engagerede flok udgør det besynderlige Singvogel.

Denne engagerede flok udgør det besynderlige Singvogel.

Så er der snart tid til skumle sange og finurlig dansk lyrik.

Den århusianske gruppe Singvogel har nemlig været gravet ned under Gellerups beton med producer Troels Bech (Sort Sol, Olesen-Olesen) for at indspille et nyt album, der bliver opfølger til Doktors Dosis fra 2007. Det vil sige, at Peter Laugesen endnu engang er holdt ude fra det gode selskab, og teksterne bliver sunget af A. Hansn, »landets måske ringeste sanger«, som bandet så nydeligt betegner ham.

På Singvogels Myspace kan man allerede nu høre tre sange fra det nye album, “Ud efter noget”, “Ud ad døren”, og “Kong Henrik”, men nogen decideret udgivelsesdato vil bandet ikke ud med. Til gengæld kan de opleves live i oktober på følgende steder:

15. oktober: Lobby, Århus
16. oktober: 1000Fryd, Ålborg
17. oktober: Kontrast, Herning
23. oktober: Gimle, Føllenslev
29. oktober: Elværket, Helsingør
30. oktober: Drone, København
31. oktober: Kulturmaskinen, Odense

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar