Artikler

Undertoners guide til Roskilde ’15: Onsdag

The War on Drugs spiller onsdag kl. 23 på Arena. Foto: Dusdin Condren
Skrevet af Martin Colerick

Det gælder jo om at være velforberedt til årets Roskilde Festival, og der kan Undertoner hjælpe dig. Her er vores guide til festivalens første “rigtige” musikdag, onsdag den 1. juli.

The War on Drugs spiller onsdag kl. 23 på Arena. Foto: Dusdin Condren

The War on Drugs spiller onsdag den 1. juli kl. 23 på Arena. Foto: Dusdin Condren

Roskilde Festivals såkaldte opvarmningsdage med koncerter på Rising-scenen har vi her på Undertoner sat fokus på i en række interview med udvalgte Rising-bands. Onsdag den 1. juli er så dagen, hvor Roskilde Festival 2015 starter for alvor. Den gamle mastodont plejer at være leveringsdygtig i en solid festivaloplevelse, hvor man både får sunget med på de kendte hits og bliver musikalsk udfordret. Ånden har de seneste år været, at man skal omfavne den velkendte festivalstemning, kaste sig ud i det ukendte og lade sig overraske. Så i princippet kunne man godt lade tilfældet og mængden af fadøl afgøre dagens koncerter, men skulle du alligevel have lyst til at planlægge lidt, er Undertoner leveringsdygtige i guides til festivalens fire primære musikdage, som for første gang løber fra onsdag til lørdag. Onsdagens program kan passende se sådan her ud:

På førstedagen er du formentlig frisk og klar til fest, så der er ingen grund til at spare på hverken kræfter eller rock’n’roll-attitude. Onsdag skal derfor starte i det punkede spor, og festivalens første koncert bør være med OFF! kl. 17.30 på Avalon. Med tråde tilbage til de legendariske 70’er-punkbands Black Flag og Redd Kross skulle der være rig mulighed for at kaste med fadøl og moshpitte sig i gang.

Forhåbentlig godt mørbanket kan man lige nå at spurte over på Pavilion og se afslutningen på koncerten med danske Communions, hvis ep Cobblestones blev kåret som 2014’s femte bedste plade af Undertoners redaktionen. Communions’ koncert starter kl. 18. Energisk, melodiøs punk, der er mere inspireret af de lette startfirsere end de tungere 70’ere, kan få din puls lidt ned, og du kan nyde et virkelig talentfuldt dansk band fra den meget hypede Mayhem-scene. Vil du have mere 80’er-lyd, dog noget mere poppet, kan man smutte et forbi åbningen af Orange, som The Minds of 99 står for kl. 18.30.

Gider du ikke dansksproget 80’er-pop, kan du i stedet kaste dig over det svenske. De gamle Roskilde-kendinge Bob Hund blev tilføjet programmet i starten af juni (som erstatning for Antemasque) og vil stensikkert levere en humorfyldt indierockkoncert, når de indtager Avalon-scenen kl. 19. Om ikke andet så kan man få sig en svensker-svingom til Bob Hunds sjette Roskilde-koncert – sidst var på Orange Scene i 2008. Hvis ikke det er noget, kan du i stedet sætte dig ned, hvile benene, få lidt mad og trække vejret. For allerede kl. 20.30 kommer en gammel kending i ny forklædning. Noel Gallagher og hans High Flying Birds indtager Orange med spritnyt materiale. Hvis Gallagher rammer dagen, får vi forhåbentlig en koncert med både nye og gamle hits.

Nu bør de fleste være godt trætte, men har du en sidste slat af energi tilbage, skal du sige fuck Pharrell (som spiller på Orange Scene kl. 22), og i stedet gøre dig selv den tjeneste at se norske Honningbarna på Pavilion kl. 22. Kompromisløs, norsksproget punk – med hits som ”Borgerskapets utakknemlige sønner” og ”Noen a Hate”. Mere behøver vi vist ikke skrive. Inden du rammer liggeunderlaget eller overtales til en lejrfest, så smut forbi The War on Drugs, som turnerer med sidste års Lost in the Dream, på Arena kl. 23. Smuk, langsomt opbyggende amerikansk rock med referencer til både Dylan og Springsteen. En af de kunstnere, vi på Undertoner glæder os allermest til.

Skriv et svar