Nyheder

Januar-koncerter II: Simon finder superlim og akustisk støv i nordisk vinter

Lee Ranaldo har trukket huen godt ned over ørerne og på vej til vinterkolde Danmark.

I sidste halvdel af januar anbefaler Undertoner dig at bl.a. at blive undervist af Jan Sneum og tage til vinterfestival i Aalborg.

Siden lukningen af radioprogrammet Sneums Garage i efteråret 2014 har først internetradiostationen The Lake givet rockjournalisten Jan Sneum en platform (i form af programmet Sneums Palads), hvor han kan formidle sin nysgerrige og passionerede interesse for den beskidte og syrede afdeling af dansk rockmusik. Og nu har han fået sit helt eget institut ved navn Sneum Instituttet. Det er et samarbejde med spillestedet Stengade, og det er i al sin enkelthed en koncertrække på Stengade (foreløbig fire datoer dette forår), hvor Sneum først interviewer aftenens band, som efterfølgende giver koncert. Første lærerige aften på Sneum Instituttet er torsdag den 21. januar. Aftenens band er garagerockduoen The Courettes, som består af det dansk/brasilianske ægtepar Martin og Flavia Couri.

Lee Ranaldo har trukket huen godt ned over ørerne og på vej til vinterkolde Danmark.

Lee Ranaldo har trukket huen godt ned over ørerne og på vej til vinterkolde Danmark.

To år er gået, siden den produktive singer/songwriter Jacob Faurholt gav lyd fra sig med udgivelsen af albummet Corners. Et lo-fi-rockalbum som desværre efterlod Undertoners Alex Nørregaard med en »lidt kedelig og flad fornemmelse«. Faurholt har på sit kommende album, der får titlen Super Glue, hyret Brian Batz (Sleep Party People) for at skabe en kosmisk americana-lyd i stil med Grandaddy og Sparklehorse. Hør førstesinglen, “Floating in Space”, tilsat animerede billeder, og hvis du kan lide, hvad du hører, skal du sætte kryds i kalenderen på følgende datoer i København: Torsdag den 21. januar (releasekoncert i Blaagaarden), fredag den 22. januar (koncert i pladebutikken Route 66) og fredag den 29. januar (koncert på spillestedet Stengade).

Guitaristen Lee Ranaldo har været særdeles flittig i studiet, siden Sonic Youth i efteråret 2011 blev sat på pause på ubestemt tid. I de følgende tre år var Ranaldo klar med et nyt udspil hvert eneste år, bl.a. Last Night on Earth fra 2013. Seneste album hedder Acoustic Dust og er, som titlen tydeligt fortæller, et akustisk album, og det er netop et akustisk sæt, Lee Ranaldo vil præsentere, når han gæster Danmark sidst på måneden. Da Ranaldo spillede på Roskilde Festival i 2012, var hans koncert ifølge Undertoners Nina Ulrich Østergaard vellykket, da den var fremført med høj intensitet og spilleglæde. Ranaldos spilleglæde er forhåbentlig usvækket, når han besøger Absalon i København torsdag den 28. januar og Atlas i Aarhus lørdag den 30. januar.

Albummet Pass the Distance fra 1970, som Simon Finn indspillede i en alder af blot 19 år, bliver regnet for et hovedværk inden for psych-folkgenren. Simon Finns karriere blev genoplivet i 00’erne, takket være David Tibet (Current 93), og Finn har efterfølgende lagt navn til fire udgivelser, bl.a. Rats Laugh, Mice Sing og senest Through Stones fra 2011. En koncert med Simon Finn har ry for at være en særdeles intens oplevelse. Se her hans optræden til Fanø Freak Folk Festival, og glæd dig derefter til at se Simon Finn i levende live på Jazzhouse i København fredag den 29. januar.

Både Lee Ranaldo og Simon Finn skal under deres besøg i Danmark også en tur til Aalborg, da de begge er på plakaten til årets Northern Winter Beat. Det foregår i weekenden den 28.-30. januar på flere aalborgensiske spillesteder og andre særprægede steder i byen, og programmet for festivalens fjerde år er atter lovende. Læs Undertoners gennemgang af årets program.

Som altid kan du finde flere koncerter, vi anbefaler, i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply