Artikler Nyheder

Nyt hovednavn offentliggjort til Roskilde Festival 2024

Det amerikanske stadionrockband Foo Fighters lægger nok en gang vejen forbi Roskilde Dyrskueplads, når de til sommer skal spille på Orange Scene.

Foo Fighters tager deres tredje tur i manegen på Orange Scene til næste sommer. Det har Roskilde Festival netop offentliggjort, blot én uge efter annonceringen af de første 16 navne. Bandet spillede første gang i 2005, og siden skulle der gå tolv år, før man igen kunne opleve bandet på Roskilde Dyrskueplads i 2017. En koncert vi her på sitet kastede disse rosende ord efter: »Fuck, hvor spillede Dave, Taylor og resten af drengene en fed koncert på Orange Scene fredag aften. Foo Fighters startede med lyn og torden, fem stærke hits, fuld smadder i pitten og en bøvsende Dave Grohl.«

Til sommer bliver det selvsagt uden Taylor Hawkins bag trommesættet, da han jo gik bort i foråret 2022. I stedet bliver det med Josh Freese, som blev annonceret som bandets nye trommeslager blot en måned inden udgivelsen af bandets 11. album But Here We Are. Gruppen har efterhånden eksisteret i en håndfuld konstellationer og udgivet mange plader af svingende kvalitet, men én ting er helt sikker: Leverer bandet en liveoptræden à la Roskilde-koncerten i 2017, så skal de – standionrock eller ej – nok levere en rockfest, man både kan skråle med på og spille luftguitar til.

Leave a Reply