Plader

27: Let the Light In

Skrevet af Mathias Askholm

Boston-kvartetten 27 blander på Let the Light In bittersød elektronisk pop og energisk hardcore med inspiration fra Aimee Mann, PJ Harvey og Fiona Apple. Resultatet er en varierende ep, der dog aldrig helt rammer en konsistent stemning, der kan holde lytteren fanget.

Noget af det, der er blevet skrevet mest om, når det kommer til 27, er det faktum, at de udkommer på Hydrahead, et label fortrinsvist dedikeret til hårdere rock som Isis og Neurosis og hardcore-bands a la Cave In. Hydrahead er dog også klar over springet i genrer og skriver med et glimt i øjet på deres hjemmeside: “This is our first pop release in some time so be sure to complain to your ‘friends’ on the message boards about how we’re not metal anymore.”

27 er pop, men blandt de samplede loops, det dynamiske guitarspil og forsanger Maria Christophers bittersøde vokal er der også elementer, der er smittet af fra labelkammeraterne. 27 har turneret med bands som Neurosis, Isis, Cave In og Mastodon, og langt hen ad vejen forstår man godt 27’s involvering med ovennævnte bands. 27 finder ofte en vej mellem de elektroniske loops og metalrockens indestængte vrede. Jeff Caxide og Aaron Turner fra Isis medvirker da også på denne ep og gengælder dermed 27-medlemmerne Ayal Naor og Maria Christophers gæsteoptrædener på Isis’ Oceanic.

“April” er et godt bud på en sang, hvor blandingen af pop- og heavyverdenerne lykkes. Her bygges stille op med en boblende produktion. Den tilbagelænede stemning afbrydes dog af en voldsom growlen, der står i kniv skarp kontrast til Cristophers lyse feminine vokal. Netop denne modsætning er et bærende element i 27’s musik. Sur og sød, lys og mørk, enkel og kompliceret. Disse kontraster blandes sammen til en pirrende lytteoplevelse, der henvender sig lige dele til P3’s lyttere og til overbeviste metal fans.

Hvis ikke den gennemsnitlige danske radio havde været så kommerciel og bagudstræbende, som tilfældet er, havde “Make Love Not War” – med en tydelig inspiration fra Primal Screams mesterlige Screamadelica – været et massivt radiohit. Potentielle radiosingler er der nok af blandt disse syv numre. “Try (Part 2)” er med sin lyse melodi og Maria Christophers klare vokal ligeledes et godt bud på en intim og simpel sommerlig popsang med potentiale til noget større.

27’s musik fortjener at blive spredt. Bandet rammer ned i et krydsfelt mellem to musikalske verdener og formår at gribe det bedste fra begge miljøer og forene dem. I hvert fald noget af tiden. Alt lykkes ikke for 27 på denne ep, men de lyse melodier i “Try (Part 2)” og “Make Love Not War”, den rockende “The Cause” og Christophers dejligt dynamiske vokal er nok til at give pladen en karakter over middel. 27 har fat i noget af det rigtige, nu mangler de bare en fokusering af deres udtryk, så vi kan slippe for de enkelte svipsere, der er på Let the Light In.

★★★½☆☆

Skriv et svar