Nyheder

Juni-koncerter: Start-Manual på stranden med hest og hippie

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Nu: Juni!

Sommeren er allerede skudt godt og grundigt i gang af Distortion i København. I disse dage fylder festivalen byens gader med dj’s, enorme menneskemængder og ekstremt fladtrådte øldåser; ren Roskilde-stemning på stenbroen. Men mens folk giver den en sidste skalle med eksaminer og arbejde inden sommerferie og festivalsæson rigtigt begynder, er der også gode koncerter udendørs og indendørs. Se bare et udpluk af sommerlækkerierne her.

Devendra Banhart i et uskægget øjeblik, men dog med perlekæde. Foto: Lauren Dukoff

Det virker logisk at starte med START! Det er navnet på den tre dage lange festival for up-coming bands i Kødbyen i København. Festivalen løber af stablen den 10.-12. juni og er arrangeret af Foreningen Vesterbro Festival. Nye, danske bands er blevet håndplukket af et udvalg af musikere og branchefolk, og de har samlet en buket af ca. 100 bands, der giver den gas på seks scener inden for mange forskellige genrer. Hør bl.a. punk fra Iceage, rock’n’roll fra Highway Child, shoegaze fra Kandy Kolored Tangerine, klaverpop fra Anna Rosenkilde eller folkrock fra Alcoholic Faith Mission. Eller nogle af de ca. 95 andre bands på festivalen. Se programmet på START!’s hjemmeside.

Samme weekend er der også noget at komme efter i den jyske hovedstad. Her fylder shoegazer-rock og drømmende, elektroniske lydflader Musikcaféen i Århus fredag den 11. juni når Manual alias Jonas Munk og odensianske Dorias Baracca giver koncert for en 50’er. Jonas Munk har produceret det unge band Dorias Baraccas debut-ep, der udkom i foråret og fik ros med på vejen af Undertoners anmelder.

I juni måned er det dumt ikke at begive sig lidt ud i solen og høre musik. Det er der ny mulighed for i hovedstaden, hvor Det Kgl. Teater har åbnet café med scene, græsplæne, sand og havudsigt lige ved Skuespilhuset. Navnet er Ofelia Beach, og udover ballet, tangoundervisning, VM på storskærm, fest og andet godt byder stedet på nye bands hver fredag kl. 17 på strandscenen, der allerede er blevet indviet af Ginger Ninja. Den 11. juni bliver det The Green Lives‘ tur, og de efterfølges den 18. juni af Coco Moon og den 25. juni af Stoffer og Maskinen.

Den 17. juni er det tid til omkamp. I april vandt den islandske vulkan overlegent 1-0 over amerikanske Band of Horses i en gyser af en kamp. Men nu gør Ben Bridwell & De Frygtløse Heste et nyt forsøg på at slå vulkanen. Sammen med Figurines vil Band of Horses indtage Falconersalen på Frederiksberg. Med deres nye album Infinite Arms i bagagen, efterfølgeren til 2007-succesalbummet Cease to Begin, skal Band of Horses nok vinde over vulkanen denne gang.

Man bliver altså ikke mere hippie i 2010 end Devendra Banhart. Den langskæggede, venezuelansk-amerikanske Banhart er kendt for at give karismatiske koncerter, der spreder både fred og kærlighed på spansk og engelsk. Legebarnet brækkede ellers for nylig benet da han skulle stå på skateboard og måtte aflyse koncerter, men nu er han klar igen. Det er værd at tage en tur hjem fra Roskilde-campingen for at høre Devendra Banhart & The Grogs i Store Vega tirsdag den 29. juni. Opvarmningen leveres af den kyndige rockdame, Marie Fisker, hvis debutalbum, Undertoners anmelder fandt meget lovende.

Se mange flere anbefalelsesværdige koncerter over hele landet i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

Leave a Reply