Nyheder

September-koncerter I: Hyttens massage efter festen knaser rødhåret

Jubi! Din favorit-koncertguide er tilbage efter sommerferien, og du skal ikke dykke ned i efterårets koncerter alene. Vi lægger ud med livetips til første del af september.

Oven på sommerens festivaler – fra NorthSide over Roskilde til Vanguard og Trailerpark – og Undertoners sommerferie er vi nu tilbage med fuld styrke. September er i gang, og det betyder, at spillestederne landet over vågner fra den lumre sommerslummer. Her er vores særligt udvalgte koncertanbefalinger til første halvdel af september.

Ikke kun Cancer og De Eneste To forstår at lave uforudsete duokonstellationer i dansk musik. Nu er sangerinder og sangskrivere Marie Fisker og Kira Skov gået sammen som The Cabin Project og har netop udgivet album af samme navn. Det er indspillet i en afsidesliggende hytte under canadiske trækroner sammen med guitarist Oliver Hoiness og multiinstrumentalist Ned Ferm. Deres første reelle koncert spilles til Aarhus Festuge, tirsdag den 2. september på Aarhus Teater. Det er i øvrigt en dobbeltkoncert med den tyske pianist Nils Frahm, som Undertoner har lovprist både tit og ofte. Torsdag den 11. september er det københavnernes tur til at lære The Cabin Project at kende, når bandet gæster Jazzhouse.

Martin viser tæer

Martin Ryum viser tæer til Jomi Massage og alle andre denne måned.

Apropos fine konstellationer mellem danske musikere… De tidligere Speaker Bite Me-kolleger Martin Ryum og Signe Høirup Wille-Jørgensen/Jomi Massage tager nu på turné sammen. En overgang var der stille fra begge, men med Jomi Massages Primitives fra slutningen af 2013, Speaker Bite Mes korte live-genopstandelse og Ryums nye album på gaden er de nu tilbage. Ryums nye, Findes, er hans andet soloalbum og en såkaldt tonsætning af Inger Christensens digte. Som om det ikke var nok både at få Jomi og Ryum live, har begge væsentlige musikere med. For Jomi Massages vedkommende Henriette Sennenvaldt (Under Byen) og Maria Laurette Friis og for Martin Ryums er det Asker Bjørk (Boho Dancer) og Peter Skibsted (Maskinvåd). Alle kan opleves den 3. september på Radar i Aarhus og dernæst i Herning, Kolding og Odense, før de rammer Skuespilhuset i København 14. september. Se datoerne her.

Når Aarhus er kommet sig oven på Festugen – som blandt kaffejazz og bakkesangerinder også har fine ting på programmet som John Grant, Emma Acs og Papir – er det tid til postrock. Den 11.-13. september skruer Postfest 2014 nemlig op for forstærkerne, i første omgang på Radar torsdag den 11. september og de næste dage på Train. Undgå vokaler, mærk støjen og dyk ned i de langstrakte instrumentalnumre, når der bydes på postrock og beslægtede genrer for alle pengene, blandt andet med amerikanske This Will Destroy You, der i Undertoner-sammenhæng har fået ros for Tunnel Blanket, og polske Tides from Nebula. Blandt de danske navne er Mimas, Flod og Fossils, der for nylig scorede fem U’er hos Zenia Menzer for deres støjende Flesh Hammer. Se hele lineuppet her.

Det toneangivende danske pladeselskab Crunchy Frog er gået hen og blevet en voksen knægt på 20 år. Det fejres med en stor fødselsdagsfest i Pumpehuset i København fredag den 12. september. Samtidig udgives en dobbelt-lp, som alle gæster får med hjem på aftenen. På plakaten er en række koncerter, heriblandt en reunion af Epo-555 – som Undertoner var ret glade for back in the days, amerikanske Heavy Trash, gode gamle The Tremolo Beer Gut, Lars and the Hands of Light og mange flere. Skål og tillykke!

Med et helt nyt album på sætlisten gæster japansk-italienske Blonde Redhead Lille Vega i København lørdag den 13. september og Voxhall i Aarhus dagen efter. Her medbringer 4AD-trioen deres niende album, Barragán, der udkommer 2. september. Blonde Redhead har været forbi støjrock og shoegazer, blandt andet med In an Expression of the Inexpressible fra 1998 og Melody of Certain Damaged Lemons i 2000. Rejsen mod drømme-electropop går over seneste album, 2010’s Penny Sparkle. Måske man live får mulighed for at afgøre, om man foretrækker Blonde Redhead, når de viser kløer eller med sukker på.

Koncertkalenderen er også kommet hjem igen fra delvis sommerferie, og der kan du se flere koncerter, vi gerne vil anbefale dig.

Leave a Reply