Nyheder

Juni-koncerter II: Start med mord, rifter, slagsbrødre, lava og Bob

Skrevet af Camilla Grausen

Der er skam rigeligt liv i koncertdanmark fra nu af, og indtil Roskilde Festivalen er over os. Se bare her…

Efter Spot, Distortion og NorthSide rykker koncert- og festfokusset nu til Kødbyen på Vesterbro, hvor Start! Festival afholdes 16.-18. juni. Start! Festival er det, der for nogle år siden hed Vesterbro Festival, og konceptet er, at de optrædende bands alle stadig har deres gennembrud til gode. Altså er der rig mulighed for at tjekke halv- eller hel-ukendte, upcoming bands ud. Prøv f.eks. 60’er-psykedelisk garagerock fra The Raptors, eller Mescalin, Baby, der sidste år gav den fuld gas på Roskilde, og som netop har udgivet deres debutalbum. Eller måske de fire søskende i bandet Tromsø, hvor indiepop møder electroclash, den usandsynlige rapper Brother Grimm eller tvillingerne Kirsten & Marie, der skaber tyste stemninger med stemmer og en akustisk guitar. Se hele programmet her.

Papercuts havde længe diskuteret om gardinerne skulle være i kirsebær eller babylyserød, men Jason Quevers skar til sidst igennem og valgte støvet rosa.

Fredag den 17. juni kl. 17 kan det dog være, man skulle overveje at smutte forbi Det Kgl. Teaters Ofelia Beach lige ved siden af Skuespilhuset. Her er der gratis koncert hver fredag sommeren over, og denne dato er det med ingen ringere end Murder. Mød op og få sol i fjæset og kvalitetsmusik i ørerne, når duoen spiller numre fra deres meget roste plade fra sidste år, Gospel of Man.

Det amerikanske band Papercuts med sanger og sangskriver Jason Quevers som centrum giver i denne måned koncert i Danmark for første gang. Hele to faktisk. Quevers drømmefyldte, støvstøjede musik ville have passet perfekt ind på soundtracket til “Lost in Translation”. Hvis du ønsker dig lidt af den stemning, så lyt med på Musikcaféen i Aarhus mandag den 20. juni eller fredag den 24. på Beta på Amager.

Tirsdag den 21. juni kommer Foo Fighters til Danmark. Bandet med Dave Grohl i front behøver vist ingen større introduktion, men til gengæld kan man altid gense en af bandets bedste sange og videoer her. I april udgav Foo Fighters pladen Wasting Light, der er blevet til i samarbejde med producer Butch Vig (ja, det er ham fra Garbage). Koncerten foregår på Refshaleøen i København, og Foo Fighters deler scenen med The Gaslight Anthem og Biffy Clyro. Hvis du lige står med en 500-seddel, du ikke ved, hvad du skal stille op med, så er der stadig ledige billetter.

Mange unge fynboer har formentlig glædet sig til fredag den 24. juni. Ellers er de i hvert fald nogle skarn. For denne fredag markerer Odense by og Albani, at det nu er sommerferie med en studieafslutningsfest på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik. Her spiller The Floor Is Made of Lava, Vinnie Who og Them Socks, og det er gratis ved fremvisning af studiekort.

Hans 70 års fødselsdag i maj er allerede blevet fejret her til lands ved diverse koncertarrangementer såsom ‘Bob Till You Drop’. Nu kommer fødselaren selv til Danmark. Den levende legende Bob Dylan giver koncert i Den Fynske Landsby mandag den 27. juni foran ‘kun’ 2200 gæster. For den nette sum af 1070 kr. kan Bob blive din for en aften.

Nu er vi pludselig nået så langt ind i juni, af den dersens Roskilde Festival også er gået i gang. Her vil en stor del af Undertoners redaktion befinde sig, fra musikken starter søndag den 26. juni, til den slukker igen natten til mandag den 4. juli. Anbefalingerne til Danmarks største festival tager vi for sig selv, og snart kommer der en række optaktsartikler… Men husk! Der er også koncertliv i DK inden Roskilde, og datoerne for det, der er værd at bruge tid på, kan som altid ses i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply