Artikler Nyheder

September-koncerter I: Grisen, Antony og Vinnie hører DEB mens Tune-Yards tager S-tog til kunsthal

Skrevet af Camilla Grausen

Sommeren giver ikke helt op endnu og byder på en masse lækre koncerter både indendørs og udendørs. Få inspiration til første runde her!

Selvom den mest regnfulde sommer i 30 år netop er overstået, og kalenderen påstår, det nu er efterår, er det ikke helt slut med småfestivaler og udendørs koncerter endnu. Måneden kan dog passende påbegyndes indendørs, f.eks. i aften, den 1. september, på rockbaren Drone på Nørrebro, hvor det temmelig ukendte svenske band We.the Pigs optræder. De lyder en hel del hen ad Raveonettes og disses forbilleder i den sfæriske støjrock, og det er faktisk ikke helt tosset. Prøv noget nyt!

Tune-Yards synes gule og lyserøde fjer er den eneste rigtige hovedbeklædning til koncerterne i Aarhus og København.

…Du kan selvfølgelig også vælge at holde dig til noget (relativt) velkendt denne weekend. Både fredag den 2. og lørdag den 3. september kommer Antony and the Johnsons nemlig til Amager og optræder i Koncerthuset. Ligesom for to år siden er koncerterne i samarbejde med DR UnderholdningsOrkestret. Til de to koncerter i den smukke koncertsal loves der numre fra hele bandets karriere og selvfølgelig også fra det seneste udspil, Swanlights.

Hvis du er til noget lidt yngre og mere diskoficeret, skal du dog hellere vælge dør nummer to i Koncerthuset lørdag aften – altså den, der fører ind til Studie 2. Her spiller danske Vinnie Who nemlig, og de har med den overordentligt sympatiske såvel som festlige forsanger Niels Bagge et ry for at levere rigtig gode livekoncerter. Ligesom de gjorde på årets Spot Festival.

Denne weekend kan man jo også vælge at få den sidste dosis sommer og høre livemusik udendørs. Et rigtig godt bud på koncerterne til dette formål giver Det Elektriske Barometer os, når det traditionsrige radioprogram for følsomme teenagere med god musiksmag indtager Ofelia Beach ved Skuespilhuset. Der er i alt fire gratis koncerter, først lørdag den 3. med The Late Great Fitzcarraldos og Hymns from Nineveh. Og søndag den 4. er det den svenske trio First Floor Power, som godt snart kunne tage og udgive et nyt album – gerne lige så charmerende som deres seneste, Don’t Back Down! fra 2008. Det andet navn denne aften er en vaskeægte Barometer-darling, både solo og som forsanger for Moi Caprice, nemlig Michael Møller, der med band optræder med sine sange fra projektet A Month of Unrequited Love. Begge aftener starter koncerterne kl. 20.

Da Tune-Yards tidligere i år udgav albummet W H O K I L L, var Undertoners anmelder Lise Christensen mildt sagt helt og aldeles ekset over Merril Garbus’ eksperimenterende musikunivers og dets awesomeness og erklærede, at hvis man kun skal købe ét afropop/r’n’b/jazz/akustisk/folk-album i år, så må det være dette. Nu kommer Tune-Yards til Danmark og giver endda to koncerter. Først onsdag den 7. september på Train i Aarhus, og derefter torsdag den 8. på Lille Vega i København. Til begge koncerter opvarmer de danske eksperimenterende støjrockere i det meget roste Thulebasen. Tune-Yards er i øvrigt kendt for sine temmelig abstrakte og vilde koncerter, så der skulle efter sigende være noget at glæde sig til!

Hvad tænker du forresten, når du hører ordet ‘S-tog’? Musikfestival naturligvis! Hmm… Måske ikke lige, men ikke desto mindre kædes de to ting sammen nu, hvor DSB S-tog arrangerer endagsmusikfestivalen Sounds lørdag den 10. september på diverse stationer i københavnsområdet. Her kan man bl.a. høre Fallulah på Bispebjerg st., Dúné på Ny Ellebjerg og Flødeklinikken på Nørreport. På Vanløse st. kombineres arrangementet med Vanløses Stairway Festival, hvor man bl.a. kan opleve Powersolo, Alcoholic Faith Mission og Mescalin, Baby.

Som den sidste udvalgte anbefaling til første halvdel af septembers koncertprogram kommer her en koncert på kunsthallen Charlottenborg i København med norske Elou Elan, der spiller de fineste klaverbårne, tungsindige singer/songwriter-melodier. Hendes koncert på årets Spot Festival var en smule uheldsramt, men hendes musik fortjener bedre, så prøv en koncert i uvante rammer med Elou Elan onsdag den 14. september. Og hold desuden øje med flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

2 kommentarer

  • Hej Tom. Vi har i reglen to koncertanbefalingsartikler pr. måned. Og Festival of Endless Gratitude løber fra den 15.-18. september, så jeg er ret sikker på, at den kommer med i Martin Thimes’ artikel med anbefalinger til anden halvdel af september, der kommer om to ugers tid.

Leave a Reply