Nyheder

Oktober-koncerter II: Rygter om purløg i jazzhuset med olympisk electro og sort budding

Undertoner har udvalgt fire koncerter og en dansk turné, der fortjener særlig opmærksomhed i den sidste halvdel af oktober. Se vores anbefalinger her.

Anden halvdel af oktober byder ikke kun på efterårsferie og nedfaldne blade på gader og stræder, men også på halvukendt dansk kvalitet på tour, giganter i en jysk boks, drømmende vokalharmonier i Jazzhouse, københavnsk electropop-natkoncert og på dyb croon i smukke rammer.

Hvorfor Scarlet Chives ikke har fået mere opmærksomhed, det kan man jo undre sig over sammen med Jonas Sørensen, Undertoners anmelder af bandets nye album. Ifølge ham er der ellers god grund til at bemærke drømmepop-kvartetten, med blandt andre Sleep Party Peoples Brian Batz og sangerinden Maria Mortensen om bord, og deres nye, andet album, This Is Protection, til fem flotte U’er. Nu drager bandet på en lille turné i selskab med det norske shoegazeband Dråpe, der i sommer gæstede Roskilde Festivals Pavilion Junior. Torsdag den 17. oktober kan de to orkestre, der begge fortjener større bevågenhed, således opleves på Stengade i København, hvorefter turen går til Nordjylland og Aalborg fredag den 18., til Radar i Aarhus den 19. og til Huset i Esbjerg den 20. oktober. Onsdag den 24. oktober slutter Scarlet Chives af på Posten i Odense, her med danske Maskinvåd som opvarmning.

Julianna Barwick på råkold gåtur på dansk strand inden koncerten i Jazzhouse.

Fra et endnu rimelig ukendt band til et, der er alt andet end ukendt. Giganterne i gode gamle Fleetwood Mac gæster Jyske Bank Boxen i Herning fredag den 18. oktober. Efter en periode i skammekrogen synes den britisk-amerikanske gruppe i dag at være anerkendt for deres kolossale indflydelse på nutidens poprock, ikke mindst med det ikoniske album Rumours fra 1977. Bandets musikalske arv er siden blevet hyldet vidt og bredt, senest ganske vellykket af The Kills, Tame Impala og Best Coast med flere på sidste års cover-album Just Tell Me That You Want Me. I dag består Fleetwod Mac af de fire kendte medlemmer fra storhedstiden, Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, John McVie og Mick Fleetwood. Bandets engelske sangerinde, Christine McVie, er ikke med på turnéen, der i øvrigt følger op på bandets nye ep med den logiske ep-titel Extented Play.

En noget nær perfekt koncert til en efterårsmørk søndag aften har amerikanske Julianna Barwick mulighed for at levere i Jazzhouse i hovedstaden den 20. oktober. Hun debuterede i 2011 med The Magic Place, som i år blev fulgt op af Nepenthe, der med islandsk inspiration, lag-på-lag-kompositioner og sfæriske vokalharmonier har fået betragtelig ros. For to år siden kunne man opleve hende på Roskilde Festivals lille Gloria-scene, og her ønskede Undertoners Mikkel Arre sig andre omstændigheder for en Barwick-liveoplevelse: »Som man står dér og hører højtalerne skratte de lyseste lag af kompositionerne itu, er det i hvert fald svært ikke at tænke, at musikken ikke kommer til sin fulde ret. Nogen burde sætte en Barwick-koncert op i Brorsons Kirke eller et lignende sted.« Det er ganske vist ikke Brorsons Kirke, men mon ikke der er gode muligheder for, at Barwicks musik kan komme til sin ret i Jazzhouses intime rammer? Undertoner udlodder netop nu 2 x 2 billetter til koncerten – vind dem her.

Torsdag den 24. oktober er der til gengæld weekendstemning for dem, der har et fredagsprogram, som godt kan tåle lidt træthed. Her går canadiske Austra nemlig på scenen i Pumpehuset i København omkring kl. 23 til en natkoncert med bandets electropop. Austra har i år udgivet albummet Olympia, og Undertoners Anna Møller skrev om det: »Der er klart mere upbeat electro-kabaret og mindre gothmystik at finde på den canadiske sekstets nye album«. Hun foretrækker den mørkere udgave af bandet, man kendte fra tidligere, men kvitterer dog med fire U’er for Olympia. Få en forsmag på Austras nye lyd på “Painful Like.

Den aktive 48-årige amerikaner med den dybe stemme og det imponerende cv, Mark Lanegan, har senest slået pjalterne sammen med den engelske multiinstrumentalist Duke Garwood på albummet Black Pudding, som fik fire U’er af Undertoners Peter Blæsild. Blæsild mener, at samarbejdet mellem Lanegan og Garwood er spændende, og at »Lanegans havdybe, vibrerende stemme suppleres elegant af Garwoods guitarspil, der på en og samme tid er skramlende upræcist og drømmende tight.« Sammen kommer de to nu til den smukke koncertsal i Koncerthuset på Amager mandag den 28. oktober, og der er stadig ledige billetter.

Se flere udvalgte koncerter i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply