Nyheder

Januar-koncerter: Duen spiser guitarer med røde purløg hos kejseren og Lauryn

Skrevet af Camilla Grausen

Et nyt koncertår er over os! Her er Undertoners anbefalinger til de første koncertoplevelser i 2012.

[wide][/wide]Det er blevet 2012, og dit nytårsforsæt er at gå til flere koncerter. Som sædvanlig er januar ikke den måned, hvor landets spillesteder er ved at flyde over med geniale koncerter. Men der er alligevel perler at finde i kalenderen, så lad endelig indfrielsen af dit nytårsforsæt begynde med det samme.

Den ene halvdel af Niki & the Dove er ør af lykke over at skulle spille i Lille Vega.

Du kan jo starte allerede på fredag, den 6. januar, i Lille Vega i København, med den stockholmske duo Niki & the Dove. Under dette ornitologiske navn spiller Malin Dahlström og Gustaf Karlöf electropop, der minder om en blanding mellem Kate Bush, Fleetwood Mac og The Knife. Duoen blev dannet i 2010, hvor de også udgav deres to ep’er The Fox og The Drummer. Til og med i dag kan du desuden nå at vinde billetter til koncerten i Undertoners nytårskonkurrence.

Den efterfølgende weekend, nærmere betegnet lørdag den 14. januar, har du muligheden for at stifte bekendtskab med nogle nye, lovende danske bands. Hovednavnet denne aften er drømmepop/shoegaze-bandet Scarlet Chives, der i året, der netop er gået, fik ros for deres debutalbum. Tidligere hed de Majorian, vandt LiveContest 2008 og optrådte på Roskilde Festival. Aftenens to andre bands, der bestemt også er et lyt værd, er den folkede indierock-herretrio The White Album samt enmandsbandet Chorus Grant bestående af Kristian Finne Kristensen, hvis debutalbum er lige på trapperne. Hør alle tre upcoming navne den 14. på Rust i København.

Cymbals Eat Guitars fra Staten Island i New York udgav i sommer deres andet album, Lenses Alian. Albummet faldt i Undertoners Lise Christensens smag, og ifølge hende er det et progressivt rockalbum med guitarlyden i centrum og med rigeligt af fortællinger om nutidens amerikanske samfund. Hvordan det lyder live, kan du nu høre i Lille Vega, når bandet kommer forbi torsdag den 19. januar. Opvarmningen kommer knap så langvejs fra, nemlig fra den aarhusianske indierock-kvartet I Will Furnish Your Sunday Mornings.

Nu skal det dog ikke være helt kedeligt, sådan rent koncertmæssigt, at bo i Jylland i denne måned. Der er f.eks. lidt for jyderne, når de vanvittige nordmænd i Kaizers Orchestra kommer til landet på turné med første bid af deres albumtrilogi Violeta Violeta. Bandet har efterhånden givet mange koncerter i Danmark, men da Undertoners Daniel Niebuhr hørte dem for knap et år siden, erklærede han, at de stadig hører til »i den absolutte top af europæiske koncertoplevelser«. Dans ompa til du dør i Store Vega i København torsdag den 26. januar, på Train i Aarhus fredag den 27. eller på Skråen i Nordkraft i Aalborg lørdag den 28.

Mandag den 30. januar er det til gengæld på Frederiksberg, det sker. I Falconer Salen giver Lauryn Hill nemlig koncert. Lauryn Hill, eksisterer hun endnu?, spørger du så. Og ja, det gør hun da. Og det er jo en glædelig nyhed i sig selv. Den nu 36-årige amerikanske sangerinde, rapper og sangskriver nåede store højder som en tredjedel af The Fugees i 90’erne, og efterfølgende med sit både kunstnerisk og salgsmæssigt meget succesfulde album The Miseducation of Lauryn Hill fra 1998. Det er dette album, Hill nu vil spille fra ende til anden for et dansk publikum. Der er stadig ledige billetter til koncerten.

Godt nytår og god fornøjelse med januars koncerter. Du kan som altid se flere koncertanbefalinger i Undertoners koncertkalender.

1 kommentar

Leave a Reply