Nyheder

Juni-koncerter II: Hjertesmerte i garagen i Montreal og Belles nye forår

Den stakkels periode mellem NorthSide og Roskilde skal ikke kun gå med at pleje tømmermænd oven på den ene festival og at pakke til den næste. Faktisk er der rigtig fine koncerter at gå til sidst i juni. Her er fem gode bud.

Blandt Undertoners festivalskribenter er vi efterhånden kommet os efter en fremragende NorthSide Festival og de mange anmeldelser, den aarhusianske festival kastede af sig. Du kan se hele dækningen her. Inden vi ser frem mod årets største festival ude på den sjællandske dyreskueplads, er der en sidste mulighed for lidt livemusik uden tisstøv i fadøllen (forhåbentligt da!).

Hvis du ikke er ude og få dit årlige pyromanfix mandag den 23. juni kan denne sankthansaften også fint tilbringes indendørs i Vegas Ideal Bar. Her gæster det amerikanske indiepopband The Pains of Being Pure at Heart den lille scene. For få uger siden udgav de deres tredje album, Days of Abandon. Hvis de f.eks. spiller numre som “Kelly” fra det den nye skive, skulle der være god mulighed for at blive (sommer)glad i låget. Fear of Men og Ablebody varmer op fra klokken 21.

belle med hest

Fem syvendedele Belle and Sebastian. Og så en hest.

Du kan egentlig bare overnatte under baren, så du er klar til dagen efter, hvor Little Barrie spiller samme sted. Frontfiguren for den britiske garagerocktrio er sanger og guitarist Barrie Cadogan, som nogle nok vil genkende fra Primal Scream. Little Barrie har eksisteret rundt regnet 15 år, men uden den store opmærksomhed i eksempelvis Danmark, og det er i grunden synd. Nu har de netop udgivet albummet Shadows, hvorfra flere numre kan høres her – eller live i København tirsdag den 24. juni.

»Det er sommer og jeg gider sgu ikke stå indenfor og svede til koncerter,« siger du? Nå nå, okay okay. Så får du da også lige en anbefaling til en koncert under åben himmel. Men så må du lige en tur til Malmø. Tirsdag den 24. juni spiller det kulørte amerikanske bandkollektiv of Montreal i byen på den anden side af broen. På nu 12 plader er of Montreal kommet igennem mange genrer og udsyrede koncepter, med imponerende højder og fortvivlende lavpunkter. Sidste års Lousy With Sylvianbriar var mindre excentrisk, men mere kedelig, ifølge Undertoners Lasse Heide Fjordbo. Heldigvis spiller bandet normalt stadig mange numre fra Hissing Fauna, Are You the Destroyer? live. Koncerten finder sted som en del af Sommarscen Malmö, hvor massevis af forestillinger, koncerter, børneunderholdning m.m. kan ses udendørs i Malmø sommeren over. Hør of Montreal kl. 19 ved Pildammsteatern i Pildammsparken, som ligger i gåafstand fra centralstationen.

Onsdag den 25. juni er der indietræf for de 25-45-årige i Koncertsalen i DR Koncerthuset på Amager. Kongerne af hvad man kan kalde introvert indiepop – eller hvad visse unge tunger vil kalde sad bastard music, Belle and Sebastian, kommer til byen. Den skotske septet havde især i slutningen af 90’erne en nærmest ikonisk position som indiepoppens bannerførere. I dag er det 18 år siden, de debuterede med Tigermilk, har sidste års samling af b-sider og deslige, The Third Eye Centre, med i bagagen og arbejder pt. på nyt materiale. Dette er deres første koncert i Koncerthuset, og den danske singer/songwriter Mads Björn varmer op.

Fredag den 27. juni kan du drikke din fredagsøl eller fredagshyldeblomstsaft (bevares!) med hav(ne)udsigt til tonerne af god livemusik. Det sker kl. 17 i Skuespilhuset i København, hvor The New Spring og Spillemændene giver gratis koncert. På maj måneds Spot Festival præsenterede The New Spring nye akustiske numre fra sit kommende album Late Bloomer, og de kan sikkert også høres i Skuespilhuset. Og Spillemændenes seneste koncert med tilhørende Undertoner-anmelder kastede hele fem et halvt U af sig. Koncerten den 27. juni er en del af Skuespilhusets fine sommerkoncertrække, hvor man i juli og august også kan opleve bl.a. The White Album, Chorus Grant og Under Byen.

Se flere koncerter, som vi på den ene eller anden måde synes, vi godt kan anbefale dig i Undertoners koncertkalender.

Leave a Reply