Interview

Roskilde Festival 2015: Slaughter Beach – »Det ender højt og støjende«

Slaughter Beach spiller
Skrevet af Camilla Grausen

Som optakt til Roskilde Festival 2015 giver vi blandt andet spalteplads til de mindre navne på årets plakat, og vi har talt med udvalgte Rising-aktuelle kunstnere om det midlertidige indtog af musik og mennesker på Dyrskuepladsen. Se her, hvad Slaughter Beach glæder sig til og selv skal høre på Roskilde.

Slaughter Beach spiller

Slaughter Beach indtager Roskilde Festivals Rising-scene tirsdag den 30. juni kl. 15.30.

Sommeren er over os, og det betyder rasende meget livemusik til folket. Festivaldanmark ruller store og små musikkanoner ud og skyder dem ud af de enorme højtalersystemer til vores store begejstring her på redaktionen. Efter den omfattende dækning af NorthSide fortsætter vi vores festivaldækning på Roskilde. Som optakt giver vi blandt andet spalteplads til de mindre navne på årets plakat, og vi har talt med udvalgte Rising-aktuelle kunstnere om det midlertidige indtog af musik og mennesker på Dyrskuepladsen.

Blandt navnene på årets Rising-program findes trioen Slaughter Beach. De tre medlemmer, Nikolaj Westi, Hasse Mydtskov og Mads Emil Aagaard, fandt sammen i hjembyen Odense og sigter nu internationalt med deres nostalgiske, guitardrevne indiepop. Trioens numre gør sig i den grad som soundtrack til bittersød sommer og ungdomsfølelse, hør eksempelvis “Made-up True Love” eller “Spinning Globe”, som er første single fra Slaughter Beachs kommende ep. Vi har fået trioen til at svare på en række spørgsmål om deres forventninger til årets Roskilde Festival og deres kommende optræden.

Hvad er jeres forhold til Roskilde Festival?

Mads: »Vores forhold er ret forskellige, både Nikolaj og jeg har været der som gæster nogle gange, mens Hasse har oplevelser fra Roskilde i form af at spille der. Vi er alle meget glade for at skulle spille på Roskilde, det føles dejligt og rigtigt.«

Hvad er hver især jeres mest mindeværdige oplevelser på Roskilde Festival?

Mads: »Mogwai på Arena i 2008, virkelig højt og virkelig godt.«
Hasse: »Jeg har aldrig været der som festivalgæst, men jeg har haft nogle enestående oplevelser som musiker i andre bandsammenhænge.«
Nikolaj: »Slipknot på Orange i 2009.«

Hvad glæder I jer allermest til i forbindelse med jeres koncert på årets Roskilde Festival?

»Vi glæder os til at stå på scenen og egentlig bare mærke følelsen af det, det er en rimelig stor ting for et nyt band som os, at skulle spille på Roskilde.«

Hvordan sætter man en god sætliste sammen?

»Først og fremmest gælder det vel om at have nogle gode sange at spille. Vi prøver nok egentlig at lade være med at overtænke en sammenhæng og så stole på, at alle sange i sættet har en grund til at være der. Det eneste, der er sikkert hver gang, er, at det ender højt og støjende.«

Beskriv jeres lyd med tre ord.

»Drømmende, energisk, universel.«

Kan I give tre anbefalinger til årets festival?

»Paul McCartney, Mew, Yung.«

Slaughter Beachs egen Rising-koncert finder sted tirsdag den 30. juni kl. 15.30. Senere på sommeren er der også mulighed for at høre bandet live på Danmarks Grimmeste Festival i Aarhus den 31. juli.

Se hvordan de andre bands fra Roskilde Rising, som Undertoner har talt med, har besvaret de samme spørgsmål (plus det løse): Lowly, Wangel, Young Dinosaur og Gooms.

Leave a Reply