Artikler

Marts-koncerter I: Materielle og beskedne farver kan købes på internettet

Den fremadstormende Chicago-rapper Saba kan, blandt mange andre, opleves i første halvdel af marts - Foto: Evan Brown
Skrevet af Troels Sørensen

Udvalgte koncerter fra første halvdel af marts.

Glædelig forår, kære læser! Selvom foråret må siges at være blevet kickstartet vejrmæssigt i år, så er kalenderen nu også med.

Måneden starter flot i Aarhus, hvor man på Voxhall d. 5. marts kan opleve en stærk og dygtig musiker i form af svenske Neneh Cherry. Hun har været etableret indenfor hiphop og triphop i mange år, og har arbejdet med triphop-bands som CirKus og The Thing. Aftenen på Voxhall bliver formentligt med fokus på hendes egen udgivelse fra 2018, Broken Politics, som er produceret af Four Tet.

Er man til mere hiphop, så kan man to dage efter opleve Anderson .Paak i Royal Arena. Særligt med albummet Malibu fra 2016, og blåstemplingen som en eminent liveperformer, har Paak været en af de mest fremtrædende hiphop-musikere inden for de seneste år. Han optrådte på Roskilde Festival i 2016 og 2018, hvor han ved begge anledninger har fået flotte anmeldelser. Koncerten i Royal Arena bliver Paaks første indendørskoncert i Danmark.

2019 har indtil videre budt på to spændende udgivelser fra de unge danske bands Farveblind og Modest. For nyligt udgav førstnævnte band EP’en BOXES, som man kan opleve live på Studenterhuset i Aalborg d. 8. marts. Ifølge vores anmelder, så skal man kridte danseskoene hvis man tager i Studenterhuset, da Farveblind insisterer på at spille op til dans.

Det aarhusianske indie/punk rock band Modest kan man også danse til, når de spiller på TAPE i hjembyen d. 8.marts, og på Loppen i København dagen efter. De sidste to år har været nogle gode år for Modest, som har spillet på Roskilde Festival, og udgivet to EP’er, senest den to måneder gamle For the Better. Med klare inspirationskilder fra The Smiths og The Cure, må Modest siges at være et af de hotteste navne inden for genren herhjemme.

9. marts kan man også opleve the next big thing indenfor amerikansk hiphop, når Chicago-rapperen Saba spiller på Lille Vega i København. Da vi på Undertoner i sidste uge annoncerede en konkurrence, hvor man kan vinde billetter til Nonames koncert i april, skrev vi at Chicago lige nu er en af de amerikanske byer der flytter og skubber mest til hiphop-genren, og her er Saba en af de mest prominente. Saba udgav sidste år albummet CARE FOR ME, som Undertoners skribent Niklas Kiær skrev om i vores Plader vi overså-format.

Et mere etablerede bands indenfor amerikansk hiphop og soul er The Internet, der kan opleves i Den Grå Hal på Christiania den 13. marts. Ligesom mange af de andre artister nævnt i artiklen, så var The Internet også albumaktuelle sidste år med Hive Mind. Bandet har deres helt egen skrøbelige og sensuelle hiphop-lyd, der på Hive Mind blev komplimenteret med en mere legesyg tilgang, hvor de blandet lavede Motown-inspirerede ballader.

Samme dag spiller den dansk-islandske guitarekvilibrist Kajsa Vala på Posten i Odense. For to år siden vandt hun Fatter Eskil Prisen i hjembyen Aarhus, og siden da er det kun gået fremad, hvor hun blandt har spillet på Spot Festival og udgivet to flotte folk-albums Kasja Vala og Tomorrow is Not Lost.

Der er altså masser af spændende koncerter at opleve i første halvdel af marts måned, og der er endda endnu flere end de nævnte i denne artikel. Vi samler så mange koncerter som muligt i vores koncertkalender, som du er mere end velkommen til at klikke ind på.

Endnu engang, glædelig forår og marts.

Leave a Reply