Koncerter

LCD Soundsystem, 14.08.10, Koncerthusets foyerscene, København

Skrevet af Lise Christensen

LCD Soundsystem fik bogstaveligt talt grunden til at gynge i DR Byen. Det var en electro-disco-funk-punk-lovable fest af format.

Sensommeren har vrimlet med festivaler. Danmarks Grimmeste, Trailerpark, Ctrl + Alt + Dance, og nu er Strøm også skudt i gang. Talrige fine elektroniske koncerter, Four Tet og Gonjasufi blandt andre, som oftest ganske gratis. En ekstra fin, men dog ikke gratis koncert, var LCD Soundsystems optræden i foyeren i DR’s koncerthus. Et rum pakket med mennesker (dog lettere irriterende opdelt af trappen, hvilket skabte en tætpakket crowd foran scenen og et mere stenet gråområde ved barerne), fancy visuals, der flimrede på væggene og gin & tonics til folket var rammerne for kropsruskende beats, ypperlig pop og farverig punkfunk.

Efter en lidt lunken optræden på årets Roskilde Festival var det for James Murphy og co. tid til at vise LCD Soundsystems formåen for hvad, der meget vel kan gå hen og blive sidste gang på dansk grund, da Murphy har sat foden i jorden i forhold til at udgive flere plader.

Aftenen blev da også en tour de force ud i bandets bagkatalog, og der blev luftet næsten lige så mange numre fra LCD Soundsystem (2005) og Sound of Silver (2007), som der gjorde fra dette års This Is Happening. Koncerten åbnede med ”Us v Them” der allerede fra første færd viste et publikum, som havde svært ved at få hænderne ned. Murphy gav i løbet af koncerten en mangefacetteret vokalpræstation, der vekslede mellem highpitchede skrig, speedsnakken og inderlig sang. Et af koncertens højdepunkter var en virkelig tight leveret udgav af ”Tribulations”, som fik dansegulvet til at eksplodere i en skov af hænder. Og med en fed basgang og en speedsyngende Murphy, der ekstatisk bjæffede »Pow, pow, pow,« var stemningen tæt på regulær rave med “Pow Pow”, hvilket også fik Murphy til at konkludere, at det hele var »superfun.«

Vi fik også både serveret det nye partyhit ”Drunk Girls”, samt LCD Soundsystem-klassikeren ”Daft Punk Is Playing at My House”. Sidstnævnte akkompagneret af så stor en publikumsfest, at gulvet bogstaveligt talt gyngede, og området foran scenen måtte ryddes, af frygt for at lægten foran skulle falde ned over publikum. Der blev dog også kælet for den mere bløde del af bandets lyd med numre som “All My Friends” og den catchy “I Can Change” fra det nye album.

Bandet kvitterede for publikums temmelig uorganiserede bølge af applaus med en hel fantastisk version af ”Someone Great”, et nummer, der fungerer fint i sin underspillede ligefremhed på Sound of Silver, men som live fik tilført en mere edgy og festlig stemning.

Dét, LCD Soundsystem kan, ud over at byde på velskrevne tekster, er at bygge enkle numre op, som over lang tid langsomt bliver tilført flere og flere lag af finesser for at ende i et orgie af kompliceret vellyd, hvilket “Get Innocuous” var et fint eksempel på. Inden for den skabelon blev der både udformet melankolske kærlighedsballader og selvironiske partyhits, alt sammen søbet ind i elektroniske arrangementer og liverock og udført af et band, der nærmest ikke stod stille et sekund. Specielt guitaristen David Scott Stone var en fornøjelse at se på med sin sprudlende energi, både når det kom til spaden og de mange percussion-sessions.

Det var en koncert, der aldrig stod stille, men alligevel havde rum til de mere stille numre. En fornøjelse og en god optakt til, når løjerne for alvor går løs på Strøm Festivalen i næste weekend.

★★★★★☆

Skriv et svar