Nyheder

Oktober-koncerter II: Tamt rave! Hvordan klæder en snavset bjørn sig?

Skrevet af Camilla Grausen

Undertoner har vovet at stikke hovedet frem fra paraplyens trygge dække for at se frem mod de kommende ugers mest attraktive koncerter.

Med Undertoners koncertbriller på skal vi lidt ind i anden halvdel af oktober, før regn og blæst skal trodses for livemusikkens skyld. Det gør vi til gengæld med glæde for at høre australske Tame Impala i Lille Vega den 22. oktober. Bandet albumdebuterede i 2010 med psykedelisk garagerock på Innerspeaker. Om det album skrev Undertoners Christian Birk: »Det virker næsten som et kunstnerisk selvmord at lave så god en debutplade, for den kan kun toppes med et mesterværk.« Og måske det endda er et lille mesterværk af en toer, sangskriver og forsanger Kevin Parker nu har kreeret, for bandets andet album, Lonerism, er netop udkommet og scorede intet mindre end 9,0 ud af 10 hos toneangivende, amerikanske Pitchfork.

Måske ét af Dirty Projectors medlemmer kunne bruge moderåd fra How to Dress Well.

Vi er vist en del, der stadig synes, at det her rocker. Forhåbentlig bliver der rig mulighed for at høre også lidt ældre hits fra Sune Rose Wagner og Sharin Foo, når The Raveonettes fejrer ti års jubilæum. Den nyeste udgivelse, Observator, levede måske ikke helt op til tidligere plader fra duoen, men mon ikke der kommer en dosis ”Beat City” når bandet fejrer tiåret den 20. oktober på Train i Aarhus, den 26. oktober i Store Vega i København og den 27. oktober i Studenterhuset i Aalborg. Herefter går den internationalt succesfulde duos tour videre til bl.a. London, Wien og Milano. Opvarmningen i København leveres i øvrigt af Ulige Numres frontmand Carl Emil.

Måske din efterårstunge krop nærmere trænger til en omgang moderne r’n’b fra en musiker, som »med lige dele R. Kelly og Bon Iver forsøger at finde den sublime sang, den perfekte æstetik og den rene skønhed.« Denne musiker er Tom Krell alias How to Dress Well, der den 25. oktober går på scenen i Pumpehuset i København i selskab med sit nye firemandsband. Amerikaneren, der senere flyttede til Tyskland og lagde sin teenagetid i heavy metal-bands bag sig til fordel for en slags lo-fi, sfærisk r’n’b. Hør, hvordan det lyder denne torsdag i Pumpehuset.

Samme aften på Voxhall i Aarhus og onsdag den 31. oktober i Store Vega i København bliver det rigtig dirty… eller… Okay, måske ikke så dirty igen, måske nærmere: genre-eksperimenterende, gennemmusikalsk og med krøller på vokalerne. Det sker selvfølgelig i selskab med Dirty Projectors. Bandet brød for alvor igennem med små artpop-perler som “Stillness Is the Move” fra Bitte Orca, som de i år har fulgt op på med deres sjette album, Swing Lo Magellan. Der er sikkert mange publikummer, der blev lagt ned af stemmerne og de legesyge melodier på Roskilde Festivals Odeon-scene i 2010, der er klar til at genopleve bandet – endelig får de muligheden!

Det er ikke kun Tame Impala og Dirty Projectors, der har et album bag sig, som det kræver sit at følge op på. Det gælder i høj grad også amerikanske Grizzly Bear, der i 2009 imponerede kraftigt med deres folkrock på Veckatimest, der sikrede bandet endog meget flotte placeringer på alverdens lister over årets album. Efter tre år er bandet nu tilbage med Shields. Se bl.a. den smukke, nye video fra albummet til nummeret ”Yet Again” om en skøjteprinsesse på afveje, instrueret af Emily Kai Bock. Mod slutningen af oktober – nærmere betegnet den 28. – kan du opleve newyorkerbandet live sammen med et par tusinde andre Grizzly-fans i Falconer Salen på Frederiksberg.

Se flere anbefalede koncerter i Undertoners trofaste koncertkalender.

Leave a Reply