Nyheder

Maj-koncerter II: Poprevolutionen er ikke ræd for Vesterbro når tronen indtages med ung magi

Skrevet af Camilla Grausen

Live-anbefalingerne til resten af maj indeholder både festivaler i København og Aarhus, svenskere, hiphop og Brooklyn-coolness.

Vi er nået til anden halvdel af maj, og det er i første omgang lig med Pop Revo. For niende år i træk sætter folkene bag den lille poprevolution fokus på den internationale indiescene på spillesteder i Aarhus. Denne gang Voxhall og Atlas fredag den 18. og lørdag den 19. maj med tyvstart på Radar torsdag den 17. med danske The New Spring og Amor de Días, bestående af Alasdair MacLean (The Clientele) og Lupe Núñez-Fernández (Pipas).

Austras forkvinde dufter lidt til sine lokker, mens hun venter på at optræde i Aarhus. Foto: Norman Wong

På plakaten har Pop Revo i det hele taget mange spændende navne, eksempelvis den canadiske trio Austra, hvis synthkompositioner med Katie Stelmanis’ eminente falsetvokal bl.a. imponerede på sidste års Feel It Break. Også det amerikanske band Lower Dens, der musikalsk befinder sig et sted mellem postpunk og drømmepop, har gjort positivt indtryk på Undertoners anmelder, der erklærer deres Twin-Hand Movement for en fornem debut og kvitterer med 5 U’er. Lower Dens kan i øvrigt også opleves i København efter Pop Revo, nemlig den 20. maj på Loppen. Et andet navn, der både besøger Pop Revo og Loppen er The Soft Moon, hvis københavnerkoncert falder tirsdag den 22. The Soft Moon er Luis Vasquez’ enmandsprojekt, hvori han blander dystre Joy Division-inspirerede toner med skramlet lo-fi. Resten af navnene på Pop Revo kan du se her, hvor du også kan finde et link til en Spotify-playliste med numre fra festivalens artister.

Torsdag den 24. maj er vi til gengæld tilbage i København, hvor Sveriges rockorkester nr. 1, d’herrer i Kent, giver koncert i Store Vega. Jocke og vennerne har lige netop udgivet intet mindre end deres tiende album, det anmelderroste Jag är inte rädd för mörkret, og i den forbindelse tager de på en eksklusiv turné i Skandinavien med sammenlagt kun seks koncerter, og altså denne ene her i landet. Der er pt. venteliste til koncerten, og hvis du er Kent-fan, men ikke har fået sikret dig billet, er der dog også en enkelt mulighed for at opleve Kent på dansk jord igen denne sommer, nemlig når de til august kommer på Skanderborg Festival.

Medmindre du befinder dig på den anden side af sundet til Öresundsfestival den efterfølgende weekend, fredag den 25. og lørdag den 26. maj, så skulle du overveje at tage til Vesterbro Festival og opleve en masse upcoming, danske musiknavne. Vi snakker om den festival, der først hed Vesterbro Festival, så Start Festival, og nu Vesterbro Festival igen. Ja ja, kært barn har… to navne. Undertoner kan varmt anbefale at snuse til noget ny musik fra f.eks. søskendeduoen Pil & Liv, enmandsbandet Hell Is in Hello, som Undertoners Nina Ulrich Østergaard kalder et navn man helt sikkert skal holde øje med, eller indiepop fra Echo Me. Alt i alt er der ca. 80 navne på programmet, fordelt på syv scener i Kødbyen på Vesterbro. Dig in!

Samme weekend er der dømt megastjerneindtog i Herning. Det er ikke kun lyserøde cykelløb, der kan trække stjerner til den jyske by. Også Jyske Bank Boxen har efterhånden vist at være en fin popstjernemagnet, og lørdag den 26. maj får vi sandsynligvis bevist, at den også fungerer på hiphop-megastjerner. Her kommer Kanye West og Jay-Z, der sammen har udgivet Watch the Throne, til boksen. En god idé til en passende opvarmning til koncerten, er at følge lidt med i hvad Kanye West skriver på sin Twitter-profil. Den ene dag kom West med en kommentar til det amerikanske skolesystem: »Schools should be designed to prep human beings for real life« og den næste dag: tja… »I hate hoodies with sport coats.«

Vi afrunder månedens koncertanbefalinger med trioen Young Magic, der spiller på Stengade i København tirsdag den 29. maj og på Radar i Aarhus onsdag den 30. maj. Young Magics medlemmer kommer fra Australien og Indonesien, men har base i Brooklyn. Deres debutalbum Melt kaldte Undertoners Rasmus Riiskjær: »En strålende og nær sublim smuk debutplade i feltet mellem dreampop og neo-psychedelia«, og han gav albummet hele 5,5 U’er.

Husk, at du altid kan se flere anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners håndplukkede koncertkalender.

Leave a Reply