Nyheder

Avantgardefestival i Århus

Ligesom sidste år har musikmagasinet Geiger fået lov at arrangere en del af programmet for den årlige Kulturama-festival i Århus.

Endnu en gang sker det under overskriften Øjne + ører, og på ny er der genre-udfordrende og mildt sagt eksperimenterende navne på programmet.

Blandt de optrædende er de to englændere Janek Schaefer (der i øvrigt har verdensrekorden i at knække flest vinylplader på 30 sekunder) og Philip Jeck, der begge har specialiseret sig i at gøre pladespilleren til et selvstændigt instrument.
Fra England kommer også Vicki Bennett, der optræder under navnet People Like Us. Med tydelige paralleller til den ophavsrets-skeptiske stilart plunderphonics (der tæller navne som Negativland og John Oswald) sønderklipper Bennett alt fra radio-shows til countrymusik – og Bennets samlede værker kan i øvrigt downloades ganske gratis her.

Den århusianske musikscene får også foden indenfor, når blandt andre Jab Mica och El kommer og spiller deres evigt hittepåsomme opklippede folk-eksperimenter.
Festivalen afvikles i Ridehuset d. 18. og 19. oktober.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar