Nyheder

Causa Sui strækker for alvor ud på ny samarbejdsplade

Skrevet af Mikkel Arre

Den danske psychrockkvartet er klar til at udgive anden del af samarbejdsprojektet med Sunburned Hand of the Man-medlemmet Ron Schneidermann.

Midt på foråret udsendte den danske psychrockgruppe Causa Sui albummet Pewt’r Sessions 1, som vi her på siden spåede en placering på listen over årets bedste danske plader og roste for sin evne til at bane vejen for “det helt elementære, rensende element, som fri rock kan skabe, når det er bedst”.

Albummet blev indspillet i 2009 sammen med Sunburned Hand of the Man-kernemedlemmet Ron Schneidermann. Som tallet i titlen indikerer, resulterede optagelserne i mere end de seks numre på forårspladen, så 8. august er Causa Sui klar til at udgive Pewt’r Sessions 2 på sit eget selskab, El Paraiso Records.

Denne gang er der kun tre numre på lp’en, men de er så også alle nogle velvoksne størrelser. Det Jorge Luis Borges-refererende åbningsnummer “Garden of Forking Paths” varer således hele 23 minutter. Et seks minutter langt uddrag kan høres her.

Causa Sui har endvidere et par danske koncerter forude: 5. august på Kildemose Festival, 10. september med Wooden Shjips på Loppen og 17. september på Musikcaféen i Århus med Papir.

Leave a Reply